2020-11-11 21:04:55
Φωτογραφία για Συνάντηση Μητσοτάκη - Σίσι: Πώς την σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας εστιάζουν στα μηνύματα στήριξης που έστειλε ο πρόεδρος της Αιγύπτου για τη χώρα μας Οι σημερινές δηλώσεις από την Αθήνα του προέδρου της Αιγύπτου Αλ Σίσι δεν περνούν -όπως φαίνεται- απαρατήρητες στην Τουρκία. «Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε ο ένας τον άλλο σε ό,τι αφορά τις αμυντικές σχέσεις. Να αντιμετωπίσουμε από κοινού όσους απειλούν την ειρήνη στην περιοχή», δήλωσε ο Σίσι, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας γνωστό πως οι δύο χώρες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο, την αμυντική τους συνεργασία.

«Μήνυμα υποστήριξης από τον Αιγύπτιο ηγέτη Σίσι προς την Ελλάδα: Θα είμαστε πάντα δίπλα σας» είναι ο τίτλος ανάρτησης της τουρκικής έκδοσης του BBC.

Tις δηλώσεις Σίσι από την Αθήνα παρουσιάζει αναλυτικά η ενημερωτική πύλη www.gazeteduvar.com.tr, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος της Αιγύπτου δήλωσε δημόσια πως η χώρα του θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορά της.


«Ο πρόεδρος της Αιγύπτου προχώρησε σε μία μια σειρά διαβεβαιώσεων προς στην Ελλάδα κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο ίδιος υποστήριξε πως η Αίγυπτος στέκεται δίπλα στην Ελλάδα στο θέμα ασφάλειας και προστασίας των θαλάσσιων συνόρων της» σημειώνει το www.odatv4.com.

«Ανατολική Μεσόγειος. Κλήση στον Τζό Μπάιντεν από την Ελλάδα και την Αίγυπτο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της πύλης www.ulaknews.com, παρουσιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμβάλλει στην αποκατάσταση ισορροπιών στην περιοχή.

Έως αργά το απόγευμα της Τετάρτης δεν υπήρχε επίσημη αντίδραση από την Άγκυρα στις δηλώσεις Αλ Σίσι και Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αθήνα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ