2020-11-11 21:30:55
Φωτογραφία για Πάνω από 300.000 μαθητές και 30.000 δάσκαλοι και καθηγητές σε καραντίνα στη Γερμανία
Ο νέος κορωνοϊός... επελαύνει στα σχολεία της Γερμανίας καθώς ήδη περισσότεροι από 300.000 μαθητές και 30.000 καθηγητές και δάσκαλοι βρίσκονται σε καραντίνα.Οι γερμανικές αρχές συζητούν τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων και καλύτερου εξοπλισμού στα σχολεία προκειμένου να μπει «φρένο» στο «σαλάμι lockdown».

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», ο αριθμός των μαθητών που έχουν μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Η γερμανική Ένωση Εκπαιδευτικών υπολογίζει ότι, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότεροι από 300.000 μαθητές στην καραντίνα ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 50.000.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των καθηγητών και δασκάλων που βρίσκονται σε καραντίνα είναι περίπου 30.000.

«Ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης της νόσου Covid- 19, είναι το κλείσιμο όλων και περισσότερων σχολείων», υποστηρίζει ο πρόεδρος της γερμανικής Διδασκαλικής Ένωσης, Χάιντς Πέτερ Μάιντινγκερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild»: «Τώρα βιώνουμε ένα σαλάμι lockdown στα σχολεία... Με αυτό εννοώ το σταδιακό κλείσιμο όλο και περισσότερων σχολείων».


Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse», ο Χάιντς Πέτερ Μάιντινγκερ εκφράζει την ελπίδα ότι το καθολικό «λουκέτο» στα σχολεία θα μπορούσε να αποφευχθεί. «Για να γίνει αυτό, όμως, τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να αυξηθούν», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, Κριστόφ Πλος, καλεί τα κρατίδια να λάβουν περισσότερα προληπτικά μέτρα στα σχολεία. «Δεν πρέπει να υπάρχει ένα συνεχές «σαλάμι lockdown», το οποίο οδηγεί σε μεγάλη αβεβαιότητα τις οικογένειες. Κατά συνέπεια, όλες οι σχολικές αίθουσες πρέπει να είναι εξοπλισμένες με συστήματα εξαερισμού και διαχωριστικά plexiglas το συντομότερο δυνατό», τόνισε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ