2020-11-12 16:51:54
Φωτογραφία για Διονύσης Σπ. Μπερερής: Εις μνημόσυνον ΜΠΑΜΠΗ Α. ΤΣΕΛΕΠΗ.





Εις μνημόσυνον

ΜΠΑΜΠΗΣ Α. ΤΣΕΛΕΠΗΣ

 

    Με το έμπα του Οκτώβρη “εξέλιπεν της συγγενείας ημών” και επέστρεψε τον “δανεικόν χουν” στη μητέρα γη ο Μπάμπης Α. Τσελεπής, φίλος ο εκλεκτός. Το θλιβερό μαντάτο του θανάτου του το πήραν απ’ το κλεινόν Άστυ τα κύματα της θάλασσας και τ’αγέρι της στεριάς και το ‘φεραν στη Βόρειο Ελλάδα που βρισκόμουν.

Φθινοπωρινό πρωϊνό μούρθε το μήνυμα απ’ το γιο του: Σήμερα έφυγε ο πατέρας μου. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Οκτωβρίου 2020. Μου το είχε εξομολογηθεί λίγες μέρες πριν, όταν του τηλεφώνησα για να τον χαιρετήσω, αφού θα έφευγα για λίγο απ’ την Αθήνα. “Δεν θα με ξαναβρείς, το τέλος μου έρχεται..”

Koνταροκτυπήθηκε με τον χάροντα μέχρι που έπεσε παλικαρίσια. Η καρδιά του κουρασμένη και ταλαιπωρημένη δεν άντεξε άλλο. Ταξίδεψε για τη “χώρα της σιωπής” αυτός ο ρήτορας ομιλητής, έγινε πια ουρανοπολίτης.

Ζωόπνοη γη του ο αγαπημένος του ψηλομέτωπος Πρόδρομος Ξηρομέρου, όπου είδε το πρώτο φως στις 30 Δεκεμβρίου 1946, και ανταποδίδοντας τα τροφεία του προς αυτόν τον ύμνησε μέσα από ένα ντοκιμαντέρ. Κράτησε μέσα του τη λεβεντιά των Ακαρνανικών ορέων αυτός ο ωραίος ευσταλής Μπάμπης Τσελεπής.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκτός «The 2night show» οι Σφήκες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκτός «The 2night show» οι Σφήκες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ