2020-11-14 03:32:00
Φωτογραφία για Τα κατάφεραν και έχουν μηδέν νέα κρούσματα πια

medlabnews.gr iatrikanea 

Σημαδιακή είναι η σημερινή μέρα για τους πολίτες της Βικτώριας, καθώς ξημέρωσε η 14η μέρα χωρίς κανένα νέο κρούσμα ή θάνατο από τον κοροναϊό, γεγονός που φέρνει τον μέσο όρο στο πολυπόθητο μηδέν!

Τρία είναι τα ενεργά κρούσματα σε όλη την Πολιτεία και από αυτά μόνο ένα «μυστήριο».

Το σύνολο των τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Βικτώρια ήταν 12.001, την Πέμπτη, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Πολιτείας, Daniel Andrews, εστιάζοντας πάλι στην ανάγκη να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να κάνουμε τεστ για τον κοροναϊό, όποτε έχουμε ακόμα και τα πιο ήπια συμπτώματα.

Ειδική λοιμοξιολόγος από το Ινστιτούτο Peter Doherty, Sharon Lewin, θεωρεί ότι είμαστε πλέον σε θέση να ανοίξουμε τα σύνορα σε όλη τη χώρα.

«Εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα που μεταδόθηκαν μέσα στην κοινωνία στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτώρια, επίσης, για 14 ημέρες, θα πρέπει να δούμε τα σύνορα να ανοίγουν» είπε, συγκεκριμένα, στο ABC.

Η ίδια πιστεύει ότι δεν θα χρειαστεί η Αυστραλία να ζήσει ξανά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μελβούρνη. «Με τα τεστ που γίνονται κι ένα καλό σύστημα ιχνηλάτισης των επαφών, την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των πολιτείων όταν νέα κρούσματα εμφανιστούν -και πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος- έχουμε τις δυνατότητες να το αντιμετωπίσουμε άμεσα».

Τα σύνορα μεταξύ Νέας Νότιας Ουαλίας και Βικτώριας είναι προγραμματισμένα να ανοίξουν στις 23 Νοεμβρίου.

Η επικεφαλής των Υγεινομικών Υπηρεσιών στο Queensland, Jeannette Young, ελπίζει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα καταργηθεί και το σύνορο που χωρίζει τους πολίτες της Βικτώριας από το Queensland.

O πρωθυπουργός της Βικτώριας 

ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Εν τω μεταξύ, ο Daniel Andrews ανακοίνωσε ότι από τον πολιτειακό προϋπολογισμό το ποσό των $155 εκατομμυρίων θα διατεθεί για την ίδρυση ενός Αυστραλιανού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων.

Για την ανέγερση του νέου Ινστιτούτου, το οποίο αναμένεται να στοιχίσει $550 εκατομμύρια, θα συμβάλλει το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα αναζητηθούν από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων θα ανεγερθεί δίπλα στο Ινστιτούτο Peter Doherty και θα φιλοξενήσει τα ερευνητικά ινστιτούτα που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Μελβούρνη, όπως και το Ινστιτούτο Burnett που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Alfred Hospital.

medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ