2020-11-17 16:37:20
Φωτογραφία για Πόσο διάστημα μεταδίδετε τον κοροναϊό πριν φανεί θετικό το τέστ αντισωμάτων;

 medlabnews.gr iatrikanea

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι μεταδοτικοί για περίπου δύο ημέρες πριν από την ανάπτυξη συμπτωμάτων COVID-19.

Μάλιστα, ακριβώς πριν από την ανάπτυξη συμπτωμάτων COVID-19 είναι όταν οι άνθρωποι είναι πιθανότατα οι πιο μεταδοτικοί, σύμφωνα με τον δρ. Werner Bischoff, ειδικό μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Wake Forest.

Άτομα που δεν αναπτύσσουν ποτέ συμπτώματα (ασυμπτωματικοί) μπορούν επίσης να μεταδώσουν τον κοροναϊό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα επειδή πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται καν να κάνουν τεστ, εκτός εάν ανέπτυξαν συμπτώματα ή ήξεραν ότι είχαν εκτεθεί στον ιό SARS-CoV-2 (π.χ. στενή επαφή με γνωστό κρούσμα).

Αλλά υπάρχει ένα πιο περίπλοκο μέρος σε αυτήν την ερώτηση:

Τι γίνεται αν κάποιος γνωρίζει ότι εκτέθηκε, αλλά το τεστ COVID-19 βγει αρνητικό; Θα μπορούσε να είναι μεταδοτικός ούτως ή άλλως;

Η απάντηση είναι… ίσως.

Ένα αρνητικό τεστ COVID-19 εντός λιγότερο των 7 ημερών μετά την έκθεση στον κοροναϊό “είναι ένας πολύ, πολύ κακός δείκτης για το αν έχετε τον ιό”, δήλωσε ο δρ. Alan Wells του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Κάποια τεστ είναι λιγότερο ακριβή από άλλα και πρέπει να λάβετε υπόψη την περίοδο επώασης, πρόσθεσε.

Ένα αρνητικό τεστ μεταξύ 7 και 10 ημερών από την έκθεση στον κοροναϊό είναι ένας καλύτερος δείκτης, είπε ο δρ. Wells, αλλά ακόμα και τότε μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην είναι θετικοί μέχρι αργότερα.

“Γι 'αυτό εάν είστε σίγουροι ότι ήρθατε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα πρέπει να φοράτε μάσκα και θα πρέπει να αυτο-απομονωθείτε όσο είναι εφικτό, για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα”, κατέληξε.

Πηγή: https://apnews.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ghostbusters από τη LEGO
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ghostbusters από τη LEGO
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ