2020-11-18 16:00:36
Φωτογραφία για Mπαχτσελί Γκρίζων Λύκων: «Η Κύπρος είναι τουρκική»
Δύο κράτη στο νησί, θέλει ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων

Δύο κράτη στην Κύπρο και παγίωση της τουρκικής κατοχής στο νησί, θέλει ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Μπαχτσελί δήλωσε προκλητικά πως: «Η Κύπρος είναι τουρκική», επαναλαμβάνοντας τη θέση που εξέφρασε πρόσφατα ο Ερντογάν για: «λύση των δύο κρατών με βάση την κυριαρχία και την ισότητα» στο νησί. O ίδιος επιτέθηκε και κατά όσων αντέδρασαν στην πρόσφατη τουρκο-φιέστα στα Βαρώσια της Αμμοχώστου.

«Μία Κύπρος χωρίς Τούρκους είναι άγονο χώμα, γκρεμισμένο κτίριο και φλέβα χωρίς αίμα. Η μαγιά στην περιοχή της Κύπρου είναι ο τουρκισμός. η Κύπρος πού έφτασε έως σήμερα αγκαλιάζοντας στην 37 ετών ιστορία της αντιστέκεται σε μυριάδες δυσκολίες. Το τουρκικό Έθνος το οποίο από αμνημονεύτων χρόνων ζει ελεύθερο, έχει ορκιστεί ακόμη και με αίμα να προστατεύσει αιώνια αυτήν την τιμή
. Η Κύπρος είναι τούρκικη, είναι τουρκική πατρίδα. Εύχομαι μακροζωία στους Τούρκους στρατιώτες που εξήλθαν από τη γραμμή πυρός στα χρόνια του αγώνα και έφτασαν ως σήμερα» δήλωσε προκλητικά ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, συγχαίροντας τον νέο Τ/Κ ηγέτη Ερσίν Τατάρα για την εκλογή του και την κίνησή του να ανοίξει την περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

«Μήπως να περνάμε άδεια από την Ελλάδα; Μήπως να περνάμε άδεια από τον Μπορέλλ που εξέφρασε τη λύπη του για το πικ-νικ που έγινε στα επί 46 έτη κλειστά Βαρωσια;» διερωτήθηκε ο Μπαχτσελί, καταλήγοντας με την επισήμανση : «Η Κύπρος για μας είναι ένα εθνικό θέμα. Δεν γίνονται ούτε υποχωρήσεις ούτε επιστροφές. Είναι θέμα τιμής η Κύπρος να παραμείνει τουρκική. Ο τουρκισμός της Κύπρου δεν μπορεί να αγνοείται δεν μπορεί να οδηγείται στον αφανισμό το δικαίωμα της ύπαρξής του. Λύση στο Κυπριακό δεν θα μπορέσει να γίνει όπως με τον Ακιντζί που αγαπούσε τους Ελληνοκύπριους και έδινε εδάφη. Λύση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν υποκύψει η μία πλευρά. Ο μόνος τρόπος είναι η λύση των δύο κρατών με βάση την κυριαρχία και την ισότητα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ