2020-11-18 20:32:39
Φωτογραφία για Συγκινητική η πράξη των νοσηλευτριών. Αναχώρησαν από την Κρήτη για Θεσσαλονίκη (video)

medlabnews.gr iatrikanea



 Λίγο μετά τις 15:00 άρχισαν να φτάνουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου οι 10 νοσηλεύτριες που θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να ριχτούν στη «μάχη» κατά του κορoναϊού

.

Σκοπός των νοσηλευτριών είναι να βοηθήσουν συναδέλφους και ασθενείς στη συμπρωτεύουσα, η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της στην πανδημία. «Ευχηθείτε μας καλή τύχη», είπαν στο cretapost οι τέσσερις από τις 10 νοσηλεύτριες, προσερχόμενες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης».

Η Ανθή Καρυοφύλλη, από το νοσοκομείο Χανίων, πήρε την απόφαση να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας επειδή «είναι η καθημερινότητά μας αυτή. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη. Και πιστεύω πως εάν είχαν ανάγκη και τα Χανιά, η Θεσσαλονίκη θα μας βοηθούσε και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα! Υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας, στο νοσηλευτικό προσωπικό καταλαβαινόμαστε», όπως είπε στο cretalive. Απαντώντας για το εάν αισθάνεται φόβο, απάντησε: «Όλα καλά! Τα έχουμε βιώσει όλα ήδη. Κλινικές, Covid, ΜΕΘ».

Από την πλευρά της, η Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη έρχεται από το νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στην βόρεια Ελλάδα ταξιδεύει «με την αγάπη και τη στήριξη των δικών μας ανθρώπων». Εύχεται «να πάνε όλα καλά». Κι εκείνη, όπως και οι άλλες εθελόντριες, θεώρησε «καθήκον μας να πάμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας στην πάνω Ελλάδα». Έδειξε ανοιχτή να βοηθήσει και σε τοπικό επίπεδο, «όσο μπορούμε», ευχόμενη να μη χρειαστεί κάτι τέτοιο και στην Κρήτη.

Την απόφαση την έλαβε αμέσως, «τη στιγμή που μας ρώτησαν, γιατί ξέρουμε ότι θα μπορούσε να είναι κι ένας δικός μας άνθρωπος και να θέλαμε κι εμείς αυτή τη βοήθεια! Γι' αυτό το πράγμα ορκιστήκαμε, εξάλλου, πριν από μερικά χρόνια». Αυτό που ζήτησε από τους συντοπίτες της Κρητικούς, είναι να τηρούν όλα τα μέτρα. «Να προσέχει ο ένας τον άλλον, για να μη φτάσουμε σε χειρότερα αποτελέσματα. Θα πρέπει να ακούν τους ειδικούς».

Σε αντίθεση με την συνάδελφό της, η κυρία Αποκορωνιωτάκη αισθάνεται και φόβο και ανησυχία: «Αφήνουμε πίσω τις οικογένειές μας, αλλά πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε, οφείλουμε να το κάνουμε».



Σακελλαροπούλου: Υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης

Για πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σαλελλαροπούλου, αναφερόμενη στις νοσηλεύτριες. «Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, με εξειδίκευση στις ΜΕΘ, μεταβαίνουν εθελοντικά στο ''Ιπποκράτειο'' της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη κατά της πανδημίας. Μια υποδειγματική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, που αξίζει τον σεβασμό όλων μας», έγραψε η ΠτΔ.



Βίντεο από την άφιξη των νοσηλευτριών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου


medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ