2020-11-21 11:20:42
Φωτογραφία για ανατολική ακτή, anatakti, idea studio,
Yπέρ της λήψης νέων περιορισμών για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, στην επόμενη σύνοδο κορυφής κρατιδίων και ομοσπονδίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία, τάχθηκε ο υπουργός Καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν.

«Αυτό που αποφασίσαμε για το Νοέμβριο έκαμψε μεν τη δυναμική των μολύνσεων, αλλά δεν έχει οδηγήσει ακόμη στη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων», δήλωσε ο Μπράουν στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

«Γι 'αυτό πρέπει να δούμε πού μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω τις επαφές. Πάνω απ' όλα, είναι σημαντικό να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των νέων, διότι συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση της λοίμωξης. Ιδίως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να τηρούνται οι κανόνες απόστασης. Στο θέμα αυτό πρέπει να γίνει δουλειά. Θα μιλήσουμε επ΄αυτού με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων την Τετάρτη», πρόσθεσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.


Ο Μπράουν πρότεινε να γίνεται η διδασκαλία των μεγαλύτερων μαθητών από το σπίτι και να αναζητηθούν χώροι διδασκαλίας και εκτός των σχολικών εγκαταστάσεων: «Σε μεγαλύτερες αίθουσες, οι κανόνες απόστασης μπορούν να τηρηθούν πιο εύκολα. Όπου δεν υπάρχουν τέτοιες αίθουσες μέσα στα σχολεία, μπορεί να γίνει μετακίνηση (των μαθητών) σε δημοτικούς χώρους και αίθουσες κινηματογράφων. Οι μεγαλύτεροι μαθητές θα σταλούν στο σπίτι για διδασκαλία εξ αποστάσεως. Δεν θέλουμε να κλείσουμε τα σχολεία. Αντ΄ αυτού πρέπει να συνδυάσουμε τη διδασκαλία με την προστασία από την λοίμωξη όσο το δυνατόν καλύτερα. Εδώ απαιτείται δημιουργικότητα», τόνισε ο Μπράουν στο RND.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ