2020-11-24 23:56:20
Φωτογραφία για Οι πέντε πιο σκληρές φυλακές του κόσμου
Από την Βραζιλία και την Μπανγκόνγκ μέχρι την Βενεζουέλα και το Παρίσι υπάρχουν σωφρονιστικά ιδρύματα που κάνουν τον Κορυδαλλό να μοιάζει με 5άστερο ξενοδοχείο!Οι φυλακές του Καραντίρου στην Βραζιλία δεν υπάρχουν πια. Κατεδαφίστηκαν πριν λίγα χρόνια, έχοντας κερδίσει τον τίτλο του σκληρότερου σωφρονιστικού ιδρύματος στον κόσμο.

Μέχρι να κλείσει το «κολαστήριο» του Σάο Πάολο φιλοξενούσαν 8.000 κατάδικους, στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο, η βία ήταν στην ημερήσια διάταξη και ένας στους πέντε τρόφιμους είχε AIDS. Τον Οκτώβριο του 1992, η εξέγερση των κρτατουμένων έληξε με μια επιδρομή των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας που πρώτα πυροβολούσαν και μετά ρώταγαν. Οι 111 νεκροί προκάλεσαν σεισμό όχι μόνο στην Βραζιλία αλλά σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν πολύχρονες έρευνες για απόδοση ευθυνών και τελικά το Καραντίρου έκλεισε.

Κάτι που δεν συνέβη ποτέ με την φυλακή Μπαν Κουάν, την επονομαζόμενη και «Χίλτον της Μπανγκόνγκ», όπου τα βασανιστήρια είναι συνεχή. Οι κατάδικοι υποχρεώνονται να συμβιώνουν σε ασφυκτικά μικρά κελιά, ενώ οι μελλοθάνατοι ενημερώνονται δυο μόλις ώρες πριν, ότι θα εκτελεστούν. Στην φυλακή ADX του Κολοράντο, φιλοξενούνται βαρυποινίτες που είναι για 23 συνεχόμενες ώρες μέσα στο τσιμεντένιο κελί τους κάθε μέρα, παρακολουθούμενοι συνεχώς.


Βγαίνουν υπο αυστηρή επιτήρηση μόνο μια ώρα για προαυλισμό σε ένα από τα πλέον σκληρά σωφρονιστικά καταστήματα των ΗΠΑ, όπου η λέξη «χαλάρωση» δεν υφίσταται. Το αυτό ισχύει και για την φυλακή «Λα Σαντ» στο Παρίσι, που συγκαταλέγεται άνετα στις πιο σκληρές του κόσμου, φέρνοντας τους κατάδικους στα όρια τους.

Το 1999 αυτοκτόνησαν 129 άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να αντέξουν τις φοβερές συνθήκες που επικρατούν, ενώ η βία έχει τέτοια ένταση που οι κρατούμενοι βγαίνουν από τα κελιά τους μόνο τέσσερις ώρες κάθε μέρα. Ακόμη κι αυτοί όμως δύσκολα θα άντεχαν στην «Λα Σαμπανέτα», την πιο βάρβαρη ίσως φυλακή του κόσμου, όπου στριμώχνονται 25.000 άνθρωποι, ενώ είχε σχεδιαστεί για 15.000 κρατούμενους. Από την στιγμή που αντιστοιχεί ένα φύλακας ανά κρατούμενο, οι εξεγέρσεις και οι καυγάδες-ειδικά οι δεύτεροι-είναι μια καθημερινότητα στην συγκεκριμένη φυλακή. Το 1994 σε μια εξέγερση σκοτώθηκαν 108 κατάδικοι, ενώ την επόμενη χρονιά ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 196 άλλοι 624 τρόφιμοι της φυλακής τραυματίσθηκαν. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ