2020-11-30 06:57:44
Φωτογραφία για Σε καραντίνα ο Κροάτης πρωθυπουργός - Θετική η σύζυγός του
Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς τέθηκε σε καραντίνα καθώς η σύζυγός του διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, μετέδωσαν χθες Σάββατο κροατικά ΜΜΕ.

Ο συντηρητικός πολιτικός υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Jutarnji List, η οποία επικαλέστηκε κυβερνητική ανακοίνωση.

Η Άνα Μάσλατς-Πλένκοβιτς είχε ελαφριά συμπτώματα της COVID-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Υποβλήθηκε σε τεστ χθες το πρωί, το οποίο ήταν θετικό.

Ο σύζυγός της τέθηκε αυτόματα σε 10ήμερη καραντίνα.

Στον επικεφαλής της κυβέρνησης «συστήθηκε να παραμείνει στο σπίτι τις επόμενες 10 ημέρες. Θα ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως», ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησής του.

Λόγω της αύξησης των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, την εβδομάδα που πέρασε επιβλήθηκαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Ανεστάλη η λειτουργία εστιατορίων και καφέ, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα ελέγχεται από τις αρχές η σύσταση για τη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους. Η κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλλει αυστηρές τιμωρίες στους παραβάτες των μέτρων, από βαριά χρηματικά πρόστιμα ως ποινές φυλάκισης.

Χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας της Κροατίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 55 άνθρωποι, ενώ επιβεβαιώθηκαν 3.987 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κροατία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 1.655 νεκρούς επί συνόλου 25.357 μολύνσεων. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ