2020-12-06 12:57:33
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος: «Ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής και της αθανασίας. Έχουμε την βεβαιότητα ότι οι δυσκολίες, διά πρεσβειών του Αγίου Νικολάου, σύντομα θα παρέλθουν»
Εγκύκλιο σημείωμα για την εορτή του Αγίου Νικολάου δημοσίευσε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και τονίζει μεταξύ άλλων «Ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής και της αθανασίας. Είναι «φως οικών απρόσιτον». 

Αυτό το φως της δόξης του ουρανίου Πατέρα μας, να φωτίζει τις ψυχές μας με ελπίδα και αισιοδοξία, απομακρύνοντας τον τρόμο. Έχουμε την βεβαιότητα ότι οι δυσκολίες, διά πρεσβειών του Αγίου Νικολάου, σύντομα θα παρέλθουν».

Τo μήνυμα του αναφέρει: «Εφέτος, λόγω των υγειονομικών μέτρων για την εξάπλωση της επιδημίας πού μαστίζει την οικουμένη, τα εγγύς και τα μακράν πνευματικά τέκνα του εν Αγίοις Πατρός ημών Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, δεν θα προσέλθουν να ασπασθούν το χαρι­τό­βρυτο λείψανο και την ιερή του εικόνα.

Όμως αδελφοί μου, παρά τις δυσκολίες η πόλη μας εορτάζει. Δεν ξεχνά τον προστάτη και πολιούχο Άγιό της, γιατί είναι ενθρονισμένος στις καρδιές των κατοίκων της
. Όλοι μας θα τον συ­να­ντήσουμε και εφέτος προσευχητικώς, για να τον θερμοπαρακαλέσουμε να συνεχίζει να είναι ο αληθινός Πατέρας, πού θωπεύει στοργικά τα παιδιά του, πού παρακαλεί τον Θεό να συντομεύσει τον πειρασμό του λοιμού, ώστε να συνεχίζουμε απροσκόπτως, από κοινού, κλήρος και λαός, να ανυμνολογούμε επ’ εκκλησίας το Πανάγιο Όνομά Του, χωρίς φόβο, ελεύθεροι, εν φαιδρώ τω προσώπῳ.

Αδελφοί μου, να έχουμε αμετάθετη την ελπίδα μας στο Χριστό αυτές τις δύσκολες ώρες. Ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής και της αθανασίας. Είναι «φως οικών απρόσιτον». Αυτό το φως της δόξης του ουρανίου Πατέρα μας, να φωτίζει τις ψυχές μας με ελπίδα και αισιοδοξία, απομακρύνοντας τον τρόμο. Έχουμε την βεβαιότητα ότι οι δυσκολίες, διά πρεσβειών του Αγίου Νικολάου, σύντομα θα παρέλθουν.

Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους εκείνους που διακονούν το πολύτιμο αγαθό της υγείας στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, που στηρίζουν με την αγάπης τους και την αυτοθυσία τους τους ασθενείς συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε τον ευσεβή λαό μας που τηρεί τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης της επιδημίας και που πρωτίστως εμπιστεύεται τον Πανάγαθο Θεό. Όλοι μας, από κοινού, έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να ξεπεράσει η ανθρωπότητα και αυτόν τον κίνδυνο. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο συμπαραστάτης και ο συγκυρηναίος μας σε αυτόν μας τον αγώνα.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα στην εξανθούσα πόλη του Αγίου Νικολάου!»

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ