2020-12-06 17:20:12
Φωτογραφία για «Ώρα για φαγητό»: Αυτό είναι το μενού της εβδομάδας



Είστε έτοιμοι για υπέροχα χειμωνιάτικα πιάτα; Για εντυπωσιακά λαχταριστά γλυκά; Για απολαυστικές γιορτινές συνταγές; Αν ναι, είστε στη σωστή κουζίνα, στην κουζίνα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Από τη Δευτέρα 7 έως και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.



Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου – Εύκολα και Υγιεινά



Μία υγιεινή εβδομάδα με εύκολες συνταγές μόλις ξεκίνησε και η Αργυρώ ετοιμάζει τρεις συνταγές που μπορούν να τις φτιάξουν όλοι. Έτσι, λοιπόν, η αρχή γίνεται με ένα υπέροχο καστανό ρύζι με λαχανικά και κοτόπουλο, ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το συνηθισμένο κοτόπουλο στον φούρνο, που σερβίρεται και σαν ορεκτικό. Στη συνέχεια, καταφθάνουν στο τραπέζι μας μακαρόνια με ντοματίνια και φρέσκο τυρί κρέμα, ένα πιάτο που μας ταξιδεύει σε κάποιο νησί ενώ για το τέλος μάς περιμένει μία υπέροχη χειμωνιάτικη σαλάτα, πολύχρωμη, χορταστική και πλούσια, ιδανική για σερβίρισμα στο γιορτινό τραπέζι.



Τρίτη 8 Δεκεμβρίου – Μαγειρικό Σχολείο 



Το γευστικό ταξίδι στο μαγειρικό σχολείο της Αργυρώς συνεχίζεται. Τα σημερινά μαθήματα είναι γεμάτα νόστιμα μυστικά και υπέροχες συνταγές. Η αρχή γίνεται με μία μανιταρόσουπα με κάστανα, ένας απίθανος συνδυασμός που συναρπάζει κάθε φορά που κάνει την εμφάνισή του σε ένα τραπέζι. Για τη συνέχεια, έχουμε καροτόσουπα βελουτέ με ρίζες του χειμώνα, η σούπα που θα γίνει συνήθεια και θα ξετρελάνει άπαντες ανεξαρτήτου ηλικίας ενώ για το τελευταίο μάθημα μεταφερόμαστε… στην Ιταλία για να δοκιμάσουμε την κλασική, αφράτη, αυθεντική ιταλική φοκάτσια, το ψωμί που λατρεύεται σε κάθε μέρος του πλανήτη. Θέλει λίγα υλικά και μόνο 5 λεπτά προετοιμασία.



Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου – Αλμυρά και Γλυκά 



Στα γλυκά και αλμυρά αυτής της εβδομάδας πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν λιχουδιές που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι. Ξεκινώντας από ένα απολαυστικό πιάτο που περιλαμβάνει σφολιατοπιτάκια με ψητό χοιρινό, περνάμε σε έναν από τους πρωταγωνιστές των γιορτών. Στην καλύτερη συνταγή για θεϊκά παραδοσιακά μελομακάρονα, εθιστικά, αφράτα και σωστά σιροπιασμένα. Για το τέλος, η Αργυρώ, ψήνει γιορτινά μπισκότα που θα κάνουν όλο το σπίτι να μυρίσει κανέλα. Τα gingerbread cookies δεν τρώγονται απλά, γίνονται και υπέροχα στολίδια για το δέντρο!



Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου – Μαγειρεύουμε Παρέα 



Μαγειρεύουμε παρέα, μαγειρεύουμε ωραία! Η Αργυρώ ξεκινά την ημέρα μας με μία συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο, ένα πιάτο που όχι απλά θα γίνει το αγαπημένο μας, αλλά θα το εντάξουμε στο εβδομαδιαίο μενού μας. Η συνέχεια περιλαμβάνει μάφινς με σίκαλη και μπανάνα, μία συνταγή που θα μας κάνει να τα φτιάχνουμε συνεχώς ενώ στο τέλος πλαισιώνεται από τον καλεσμένο αυτής της εβδομάδας, τον Ιωσήφ Σικιανάκη, και μαζί μαγειρεύουν μεξικάνικα φαχίτας, μια συνταγή για πεντανόστιμες τορτίγιες με κοτόπουλο και γουακαμόλε. Κάθε μπουκιά κι απόλαυση μοναδική!



Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου – Νόστιμα και Λαχταριστά



Η εβδομάδα κλείνει όπως της αρμόζει. Με νόστιμα και λαχταριστά πιάτα που οφείλουμε να φτιάξουμε το Σαββατοκύριακο. Ξεκινάμε με κοτόπουλο παστιτσάδα, μία συνταγή από την επτανησιακή κουζίνα που γίνεται με αρκετές παραλλαγές, στη συνέχεια καταφτάνει μία πράσινη σαλάτα με ρόδι, πορτοκάλι και γαλοπούλα για να γεμίσει το πιάτο μας υγεία και χρώμα ενώ το τέλος περιλαμβάνει ένα αέρινο γλυκό με τραγανές και μαστιχωτές μαρέγκες και σάλτσα από κόκκινα φρούτα, ένας ονειρικό συνδυασμός!



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ