2020-12-06 17:21:10
Φωτογραφία για Ραγίζει καρδιές η φετινή μοναξιά του Αγίου Νικολάου
Ραγίζει καρδιές η επίκαιρη ανάρτηση της Ενορίας Αγίου Νικολάου Πολιούχου Περάματος – Αττικής. Η φετινή μοναξιά του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου, λόγω της απαγόρευσης της παρουσίας των πιστών στις Ακολουθίες και στα Ιερά Μυστήρια, δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά, αν υπήρχαν κατάλληλα λόγια, θα ήταν αυτά που ακολουθούν παρακάτω:

«Μεγάλη γιορτή ξημερώνει αύριο για την πόλη μας. Εορτάζει ο Πολιούχος μας Άγιος Νικόλαος. Μόνο που φέτος για πρώτη φορά από τότε που διάλεξε ο Άγιος να εγκατασταθεί στην πόλη μας, η εορτή Του δεν πανηγυριστεί όπως τις άλλες χρονιές. Πρώτη φορά που ο ναός Του δεν θα γεμίσει κόσμο, προσευχές, ευχαριστίες στη χάρη Του, πρώτη φορά που δεν θα ακούγονται παιδικές φωνούλες και γέλια στο προαύλιό Του, πρώτη φορά που Αγία Εικόνα Του δεν θα λιτανευτεί να ευλογίσει την πόλη μας, πρώτη φορά η θλίψη διαδέχτηκε τη χαρά. 

Παρ’ όλα αυτά όμως ο Ιερός Ναός Του στολίστηκε, η Αγία Του Εικόνα πλαισιώθηκε με λουλούδια και το χαμόγελο Του εξακολουθεί να μας συντροφεύει και να μας δίνει κουράγιο. Ο Άγιος μας ξέρει ότι τον αγαπούμε και όλοι θέλουμε να βρεθούμε κοντά Του αλλά δυστυχώς οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. 


Εκείνος όμως βρίσκεται εκεί αμίλητος και χαμογελαστός δίνοντάς μας κουράγιο, περιμένοντας τουλάχιστον τις προσευχές μας και την μετάνοιά μας και μαζί με την Παναγία Μητέρα μας που προσεύχεται για μας, να μας ελεήσει ο Κύριος να σταματήσει όλο αυτό το κακό και να αξιωθούμε του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί να Τον γιορτάσουμε όπως του πρέπει και του αξίζει!».

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πολιούχου Περάματος στολίστηκε, όμως, οι πιστοί δε θα είναι εκεί για να χαρούν τον στολισμόν και τον Άγιον:

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ