2020-12-08 11:50:28
Φωτογραφία για Μετακίνηση εκτός νομού - Μέτρα για τον κορωνοϊό
: Συνεχίζεται η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού

  Παρατείνεται μέχρι και την 7η Ιανουαρίου του 2021 η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι εκτός νομού μετακινήσεις θα απαγορεύονται καθ΄ολη την διάρκεια των εορτών. Οι εξαιρέσεις αφορούν στους εργαζόμενους και επαγγελματίες με τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και για τις αγροτικές συγκομιδές όπως αυτή της ελιάς με το Ε9 και το Ε1 για την μόνιμη κατοικία. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, με εξαίρεση αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

Η μετακίνηση εκτός νομού για εργασία πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.

Η μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

Η μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας γίνεται άπαξ και πιστοποιείται με βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται ατελώς από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ή με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως ακόμα και αν ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής και τα κομμωτήρια, είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν τα SMS στο 13033. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ