2020-12-09 15:10:49
Φωτογραφία για Δερμητζάκης Υπάρχει μεν βελτίωση αλλά είναι πιο μικρή από αυτή που περιμένανε.

 medlabnews.gr iatrikanea

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμητζάκης, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, και δήλωσε ότι υπάρχει μεν βελτίωση αλλά είναι πιο μικρή από αυτή που περιμένανε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μείωση κρουσμάτων, και μάλιστα δήλωσε ότι τα νούμερα θα πέσουν κάτω από χίλια.

Αν συμβεί αυτό τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανοίξει ακόμα και η εστίαση, καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή αυτό θα βοηθήσει στο να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα εμπορικά καταστήματα.

«Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξουμε, ότι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό»  είπε και επεσήμανε σε κάθε περίπτωση πως «Είναι επικίνδυνο το άνοιγμα ενέχει ένα ρίσκο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα πιστεύω θα μπούμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Δερμιτζάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως υφίσταται ζήτημα όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην κάνεις εξαιτίας αυτού και το εμβόλιο για κοροναϊό. Μάλιστα τόνισε πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ