2020-12-10 00:13:06
Φωτογραφία για Στην εποχή των μνημονίων επιστρέφουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη
Την εποχή των μνημονίων θυμίζουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ καθώς τον Οκτώβριο καταγράφουν αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις αρχές του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν ανέβει στα 4,9 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 4,27 δισ. ευρώ αφορούν μη καταβολή φόρων.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 106,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 83,6 δισ. ευρώ θεωρούνται ότι μπορούν να εισπραχθούν, δηλαδή ποσό ύψους 23 δισ. ευρώ θεωρείται ανεπίδεκτο είσπραξης. 

Στην εποχή των μνημονίων επιστρέφουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη

1. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) ανέρχεται στα 106,7 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 23 δισ. έχουν ήδη χαρακτηριστεί "ανεπίδεκτα είσπραξης", συρρικνώνοντας το "πραγματικό" ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο σε 83,6 δισ. ευρώ.

2. Χρέη στο Δημόσιο έχουν 4,3 εκατ. φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, με τους οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να φθάνουν στο 1,76 εκατ.

3. Σε 1,27 εκατ. οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών.

4. Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στο πρώτο πεντάμηνο στα 4,93 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,27 δισ. αφορούν φόρους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ