2020-12-10 03:41:40
Φωτογραφία για Γιατί ΔΕΝ είναι σωστοί οι ισχυρισμοί σχετικά με τα εμβόλια mRNA του Robert F. Kennedy Jr

medlabnews.gr iatrikanea

Σε δημοσιεύματα τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα και μεταφέρουν τα λεγόμενα του Robert F. Kennedy Jr, ενός εκ των πιο γνωστών αντιεμβολιαστών παγκοσμίως, βρίσκουμε πλήρως αβάσιμους ισχυρισμούς για την ασφάλεια των εμβολίων mRNA εν όψει της επικείμενης χρήσης αυτών των εμβολίων για τη νόσο COVID-19.

Συγκεκριμένα γράφτηκαν:

Σε παρέμβαση για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA προχώρησε ο Robert F. Kennedy, Jr γιός του δολοφονημένου Robert F. Kennedy πρώην υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και ανιψιός του επίσης δολοφονημένου πρώην προέδρου John F. Kennedy.



Ο Robert F. Kennedy απεύθυνε μήνυμα προς την παγκόσμια κοινότητα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια mRNA λέγοντας το εξής απλό: «Αποφύγετε τους εμβολιασμούς πάση θυσία και με κάθε κόστος»..

Τι αναφέρει αναλυτικά:

«Θα ήθελα να απευθύνω ένα επείγον μήνυμα αναφορικά με ερωτήσεις γύρω από το εμβόλιο του COVID-19.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εμβολιασμών η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται παρεμβαίνει ευθέως στο γενετικό υλικό του δέκτη-ασθενή και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει γενετική τροποποίηση κάτι που έχει ήδη απαγορευθεί διεθνώς και θεωρείται εγκληματικό».

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των βασικών ισχυρισμών της δήλωσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, ενώ τα mRNA εμβόλια όντως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά ως τεχνολογία, δεν ξεκίνησαν να αναπτύσσονται φέτος. Πρόκειται για τεχνολογία η οποία αναπτύσσεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια γεγονός που επέτρεψε την ιδιαίτερα γρήγορη προσαρμογή της για τη περίπτωση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. [πηγή 1][πηγή 2]

Ο ισχυρισμός ότι “η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται παρεμβαίνει ευθέως στο γενετικό υλικό του δέκτη-ασθενή και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει γενετική τροποποίηση” είναι πλήρως ψευδής.

Προκειμένου ο ανθρώπινος οργανισμός να παράγει τις κατάλληλες άμυνες για να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο παράγοντα, όπως ένας ιός, πρέπει πρώτα να μάθει πως να τον αναγνωρίζει. Μέχρι στιγμής αυτό γινόταν βάζοντας ένα αποδυναμωμένο κομμάτι του ιού ή χημικές ενώσεις από το περίβλημα τους (πρωτεΐνες) στον οργανισμό, ώστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να μάθει πως να τον αντιμετωπίζει χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ασθένειας. [πηγή]

Τα εμβόλια mRNA παρακάμπτουν αυτή τη διαδικασία. Το mRNA, με απλά λόγια, είναι ένας μεταφορέας οδηγιών οι οποίες εξηγούν στο κύτταρο πως να φτιάξει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη ή τμήμα μιας πρωτεΐνης. [πηγή]

Όταν λοιπόν το mRNA από το εμβόλιο μπει μέσα στο κύτταρο, μεταφέρει τις οδηγίες για το πως γίνεται η σύνθεση της πρωτεΐνης που έχει στην επιφάνεια του ο SARS-CoV-2, της γνωστής πρωτεϊνης-ακίδας η οποία είναι χαρακτηριστική γι’ αυτόν τον ιό. [πηγή]

Στη συνέχεια το κύτταρο εκθέτει αυτή τη πρωτεΐνη στο περίβλημα του ενημερώνοντας κατ’ ουσίαν το ανοσοποιητικό σύστημα ότι αν αυτή η πρωτεΐνη εμφανιστεί στον οργανισμό πρέπει να κινητοποιήσει τις άμυνες του προκειμένου να εξουδετερώσει το φορέα.

Το mRNA λοιπόν μεταφέρει τη προαναφερθείσα πληροφορία στα σημεία του κυττάρου όπου φτιάχνονται οι πρωτεΐνες και αποσυντίθεται από τους μηχανισμούς του κυττάρου εντός λίγων ωρών αφού επιτελέσει τη λειτουργία του, δεν πηγαίνει στο σημείο που βρίσκεται το γενετικό υλικό του κυττάρου, το DNA. Επομένως το mRNA δεν έχει καμία επαφή με το DNA, ενώ δεν υπάρχει μηχανισμός που θα του επέτρεπε να αλλάξει το DNA ακόμα και αν έρχονταν σε επαφή. [πηγή]

Στη συνέχεια των υπό εξέταση άρθρων διαβάζουμε τα εξής:

Αγαπητοί υποψήφιοι λήπτες θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά την λήψη του εμβολίου δεν θα είστε πλέον σε θέση να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του εμβολίου με ένα αποτελεσματικό τρόπο.

Θα πρέπει να ζήσετε με τις επιπτώσεις καθώς δε θα είστε σε θέση να απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας.

Η ζημιά θα είναι μη αναστρέψιμη, όπως κάθε άτομο το οποίο πάσχει από μια μόνιμη γενετική ανωμαλία όπως το σύνδρομο Down, η  κυστική ίνωση, τα σύνδρομα Rett, Turner ή Klinefelter. Αυτό γιατί η ανωμαλία θα είναι μόνιμη.

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα, ότι εάν εμφανιστεί ένα σύμπτωμα μετά το εμβόλιο, ούτε εγώ ούτε κανείς γιατρός δεν μπορεί να σας βοηθήσει, με την έννοια ότι κάθε ζημιά που εμφανιστεί στον οργανισμό σας θα είναι γενετικά μη αναστρέψιμη

Πέραν του ότι η σύγκριση με τις ιδιαίτερα σοβαρές γενετικές παθήσεις όπως τα σύνδρομα Down και Klinefelter δεν έχει καμία απολύτως βάση και γίνεται καθαρά για λόγους εκφοβισμού, οι ισχυρισμοί περί σοβαρών και μόνιμων γενετικών ανωμαλιών από τη λήψη αυτών των εμβολίων δεν συμφωνεί με καμία αναφορά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στις σχετικές κλινικές δοκιμές.

Αρχικά, για να υπάρξει πρόκληση προβλημάτων του τύπου που περιγράφει ο Robert F. Kennedy Jr πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο DNA κάτι που όπως εξηγήσαμε δεν είναι εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τα εμβόλια της Pfizer και BioNTech έχουν περάσει εκτεταμένους κλινικούς ελέγχους και ενώ η πραγματική αποτελεσματικότητα θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα όταν θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί στον πληθυσμό, τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι γενοτοξικότητας, δηλαδή πρόκλησης μεταλλάξεων στους λήπτες. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Συμπέρασμα

Εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα και τη σχετική ερευνητική βιβλιογραφία μέχρι στιγμής καθίσταται σαφές πως οι ισχυρισμοί του Robert F. Kennedy Jr σχετικά με επικινδυνότητα των νέων εμβολίων mRNA για την νόσο COVID-19 στην ανθρώπινη υγεία είναι πλήρως αβάσιμοι.

ellinikahoaxes.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ