2020-12-10 08:07:36
Φωτογραφία για Η εταιρεία των $23 δισ., με ράλι 562%, αλλά χωρίς αναλύσεις ειδικών


Ενας εκ των μεγαλύτερων ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων, η ινδική Adani Green Energy Ltd., είναι μία από τις 100 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας φέτος. Πρόκειται επίσης και για τη μοναδική εταιρεία σε αυτό το γκρουπ, χωρίς βαθμό πιστωτικής αξίας από τους αναλυτές.

Η αξία των μετοχών της Adani Green έχουν έχει επιδείξει αύξηση κατά 562% το 2020, σε σχέση με το πενιχρό 10% του δείκτη της χώρας, National Stock Exchange 100 Index. To ράλι αυτό οδήγησε και στην είσοδο της Adani στον δείκτη MSCI India.

Αν και η αύξηση της αξίας της μετοχής αυτή μπορεί να μην εκπλήσσει πολλούς, λόγω και της γενικότερης αυξητικής πορείας της αξίας των επιχειρήσεων «πράσινης» ενέργειας παγκοσμίως, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, η απουσία των αναλύσεων περιπλέκει το θέμα.

«Βρίσκω περίεργη την απουσία των αναλυτών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σαμίρ Κάλρα, της Target Investing του Μουμπάι, προσθέτοντας πως το “Free float” της εταιρείας (το ποσοστό των μετοχών διαθέσιμες προς διαπραγμάτευση) είναι πιθανά ο λόγος της απουσίας αυτής.


Με free float περίπου στο 21%, η Adani Green αποτελεί μία από τις μετοχές με τη χαμηλότερη δυνατότητα ρευστοποίησης στο δείκτη Nifty 100.

Tα κέρδη της Adani ωθούν το market cap της εταιρείας στα $23,4 δισ., 40-πλάσια αύξηση σε σχέση με τα τέλη του 2018.

Στις αρχές του 2020 η Adani έθεσε ως στόχο την κορυφή της αγοράς ανακυκλώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2025. Τον Ιούνιο, μάλιστα, υπογράμμισε πως θα επενδύσει 450 δισεκατομμύρια ρουπίες για αγορά ηλιακών πάνελ. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ