2020-12-11 00:50:26
Φωτογραφία για Τουρκία: Συζητάμε με την Ιταλία για εμπορική συμφωνία 30 δισ. δολαρίων
 

Η Τουρκία και η Ιταλία σκοπεύουν να υπογράψουν διμερή εμπορική συμφωνία ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη κατά 50% από την τρέχουσα των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Ιταλία είναι ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος που χρησιμεύει ως ο τρίτος μεγαλύτερος προορισμός εξαγωγής για τουρκικά αγαθά και είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας για τη χώρα, δήλωσε ο Ρουχσάρ Πεκτζάν στη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Οικονομικών και Εμπορίου (JETCO).

Η Τουρκία βλέπει επίσης την Ιταλία ως στρατηγικό εταίρο σε αμοιβαίες επενδύσεις, πρόσθεσε. 

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει έναν νεαρό και υψηλής ειδίκευσης πληθυσμό, είπε ότι η χώρα προχωρά στους τομείς της καινοτομίας, της προστιθέμενης αξίας και του σχεδιασμού.

"Αυτό σημαίνει κοινές επενδύσεις, επιχειρηματικές και εμπορικές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς για ιταλικές και τουρκικές εταιρείες", πρόσθεσε.


Είπε επίσης ότι κατά τη συνάντηση της JETCO συζητήθηκαν επίσημα και τεχνικά θέματα από τους συμμετέχοντες. 

Ο Νάιλ Όλπακ, πρόεδρος του Τουρκικού Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK), δήλωσε ότι είναι σημαντικό να επικαιροποιηθεί η Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ.

Πρόσθεσε: "Ενώ ελπίζουμε επίσης για κάποια εξέλιξη σε αυτό το θέμα, ανησυχούμε επίσης για τη συζήτηση πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας στην ατζέντα της ΕΕ. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε τρίτες χώρες με τους Ιταλούς φίλους μας που κάνουν επιχειρήσεις λαμβάνοντας έργα εκτός της Ιταλίας στον τομέα των συμβάσεων".
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ