2020-12-11 11:51:57
Φωτογραφία για Αμερικανός αξιωματούχος: «Τα συντρίμμια στο Ρόσγουελ ήταν από εξωγήινο ιπτάμενο δίσκο»


Τι αποκαλύπτει στο ημερολόγιο του ο ταγματάρχης Τζέσε Μάρσαλ, που ήταν υπεύθυνος για τις έρευνες στο σημείο - Καταγγέλλει σκευωρία συγκάλυψης της αλήθειας από τον αμερικάνικο στρατό - Ο μυστικός κώδικας του ημερολογίου του που ερευνά η CIA

Δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του πρώην Ισραηλινού Διευθυντή Διαστημικής Ασφάλειας του Ισραήλ Χαϊμ Εσέντ μια νέα είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτή τη φορά έρχεται να προσθέσει νέα ερωτήματα για την ύπαρξη των εξωγήινων.

O Τζέσε Μάρσαλ, Αμερικανός αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνος για τις επί τόπου έρευνες και εξέτασε τα περίφημα συντρίμμια στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού το 1947 καταγράφει ότι βρήκε «άφθαρτα συντρίμμια που δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπινα χέρια» στα προσωπικό του ημερολόγιο που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά.

Ο ταγματάρχης Τζέσε Μάρσαλ εξετάζει τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο Ρόσγουελ.


Ο Τζέσε Μάρσαλ εργαζόταν στο Γραφείο Πληροφοριών του 509 σμήνους βομβαρδιστικών στην Αεροπορική Βάση του Ρόσγουελ και ήταν ο υπεύθυνος των ερευνών για το περίφημο δυστύχημα που έγινε το 1947. Στο προσωπικό του ημερολόγιο, που παρέμενε κλειδωμένο στα συρτάρια για 35 χρόνια μετά τον θάνατο του, και τα εγγόνια του έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, γράφει χαρακτηριστικά πως «τα συντρίμμια δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπινο χέρι» και πως κανείς μπορούσε να διακρίνει πάνω τους χαραγμένα σύμβολα ακατανόητα, που ο ίδιος τα χαρακτηρίζει «εξωγήινα».

«Ο ταγματάρχης Μάρσαλ σιώπησε ακολουθώντας άνωθεν εντολές, αλλά στην οικογένεια του πάντα υποστήριζε πως είχε στηθεί μια σκευωρία συγκάλυψης της πραγματικότητας»

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 8 Ιουλίου του 1947 σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόσγουελ εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους. Ο υπεύθυνος ερευνών Τζέσε Μάρσαλ ανέφερε από την πρώτη στιγμή πως ήταν τα συντρίμια ήταν «αγνώστου ταυτότητος» (UFO), πυροδοτώντας το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Την ίδια μέρα ο στρατιωτικός διοικητής της 8ης Αμερικανικής Αεροπορικής Δύναμης δήλωσε πως στην πραγματικότητα ήταν τα απομεινάρια από ένα μετερεωλογικό αερόστατο.

Η υπόθεση ξεχάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια, μέχρι το 1978 όταν ο Στάντον T. Φρίντμαν, ερευνητής και παθιασμένος με τα ΑΤΙΑ, πήρε συνέντευξη από τον Ταγματάρχη Τζέσε Μάρσαλ που είχε σιωπήσει για 30 χρόνια, λόγω άνωθεν εντολών.

Ο χάρτης της περιοχής γύρω από το Ρόσγουελ.

Ο Μάρσαλ δήλωσε ξεκάθαρα στον Φρίντμαν ότι «ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους». Η ιστορία του διαδόθηκε τότε αμέσως στους κύκλους των ΑΤΙΑ, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ εκείνης της εποχής. Τον Φεβρουάριο του 1980, η λαϊκή εφημερίδα The National Enquirer προχώρησε σε δική της συνέντευξη με τον Μάρσαλ με αποτέλεσμα το συμβάν του Ρόσγουελ να γίνει πρωτοσέλιδο θέμα διεθνώς. Στομάτα άρχισαν να ανοίγουν, μαρτυρίες να προστίθενται, όπως του τοπικού εργολάβου κηδειών που μιλούσε για «νεκροτομές και αυτοψίες σε παράξενα πλάσματα».

Tα δύο εγγόνια του ταγματάρχη Μάρσαλ. Αριστερά ο Τζέσε και δεξιά ο Τζόν.

Το 1997 το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου έρευνα με εντολή του Κογκρέσου, η οποία κατέληξε ότι τα συντρίμμια δεν ήταν από μετερεολογικό αερόστατο, αλλά μέρος ενός μυστικού προγράμματος με την ονομασία «Project Mogul». Οσο για τις νεκροψίες πτωμάτων εξωγήινων όντων η ερεύνα απαντούσε πως πιθανώς ήταν «ταραγμένες αναμνήσεις από την ανάκτηση καμμένων ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων».

«Ο παππούς μας δεν ήταν τυχαίος ούτε τρελός. Ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφοριών για το πρόγραμμα βομβαρδισμών κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου»

Ο ταγματάρχης Μάρσαλ πέθανε τον Ιούνιο του 1986 και όπως λένε τα εγγόνια του μέχρι τον θάνατο του υποστήριζε σθεναρά πως τα απομεινάρια ήταν από ιπτάμενο δίσκο. Όπως χαρακτηριστικά λένε ο ταγματάρχης «αναγκάστηκε από τον Στρατό να σιωπήσει και πως επειδή ήταν διαβαθμισμένος αξιωματούχος ακολούθησε τις άνωθεν εντολές, αλλά στην οικογένεια του πάντα υποστήριζε πως είχε στηθεί μια σκευωρία συγκάλυψης της πραγματικότητας».

Φανατικοί υποστηρικτές των ΑΤΙΑ διαδηλώνουν συχνά στο Ρόσγουελ.

Το προσωπικό του ημερολόγιο και οι συνεντεύξεις των μελών της οικογένειάς του περιλαμβάνονται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ «Ρόσγουελ: Ο πρώτος μάρτυρας» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά από το Ηistory Channel.

To ημερολόγιο του Μάρσαλ πέρασε διαδοχικά από τα χέρια του γιού του στα εγγόνια του και τώρα στον είδικο ερευνητή της CIA Ben Smith, ο οποίος έχει αναλάβει να αποδικωδιποιήσει έναν μυστικό κώδικα που φαίνεται πως υπάρχει στα ημερολόγια, αναμέσα στη χρήση των λέξεων και των παύσεων, που χρησιμοποιεί ο Τζέσε Μάρσαλ.

«Ο παππούς μας δεν ήταν τυχαίος ούτε τρελός. Ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφοριών για το πρόγραμμα βομβαρδισμών κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου» δηλώνουν τα εγγόνια του στον φακό του History Channel.

Δείτε το βίντεο του AP: 50TH ANNIVERSARY OF REPUTED ROSWELL UFO LANDING IN NEW MEXICO

Δείτε το βίντεo: US National Archives- Roswell Reports, 03/31/1997

Δείτε το βίντεο του Smithsonian National Air and Space Museum - Ask an Expert: The Roswell Incident
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Porsche 911 GT3 Cup
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Porsche 911 GT3 Cup
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ