2020-12-11 21:20:51
Φωτογραφία για Μέρκελ για εμπάργκο στην παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία:
«Ελπίζαμε σε πιο εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας, αλλά, δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι πολύ απογοητευτικές. Οι αρνητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες της Τουρκίας οδηγούν σε νέες κυρώσεις (σ.σ. κατά προσώπων που βρίσκονται στα τουρκικά γεωτρύπανα στην Κύπρο» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου αναφορικά με το αίτημα της Ελλάδας να παγώσει η παράδοση έξι υποβρυχίων στην Τουρκία, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι με την Τουρκία υπάρχει μια στρατηγική σχέση, καθώς πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ είναι και μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, η ΕΕ θα ετοιμάσει μια συνολική αναφορά για την Τουρκία που θα περιλαμβάνει όλη την περιοχή, από τη Λιβύη μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Δεν μπορώ προς το παρόν να απαντήσω αναφορικά με γερμανικά όπλα προς την Τουρκία, αυτό θα συζητηθεί και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ περιμένοντας και την νέα αμερικανική κυβέρνηση» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ