2020-12-12 21:08:15
Φωτογραφία για Μέριλιν Μονρόε: Στο «σφυρί» το σημείωμα της που ο ΝτιΜάτζιο φυλούσε στο πορτοφόλι του
Μέριλιν Μονρόε: Στο «σφυρί» το σημείωμα της που ο ΝτιΜάτζιο φυλούσε στο πορτοφόλι του

 

Το φθαρμένο χαρτάκι με το τρυφερό μήνυμα αναμένεται να «πιάσει» έως και 100.000 δολάρια σε δημοπρασία  Η ταραχώδης σχέση της Μέριλιν Μονρόε και του Τζο Ντιμάτζιο περιλάμβανε έντονα πάθη, ζήλιες, επικούς καυγάδες και έναν σύντομο γάμο που έληξε άδοξα μετά από μερικούς μήνες.

Η γοητευτική σταρ του σινεμά και ο θρυλικός παίκτης των Νιου Γιορκ Γιάνκις ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον Ιανουάριο του 1954. Μόλις εννέα μήνες αργότερα, η ξανθιά ηθοποιός κατέθετε αίτηση διαζυγίου, απηυδισμένη από την καταπιεστική συμπεριφορά του αγαπημένου της και την κτητικότητά του. Μετά το διαζύγιό του με την Μέριλιν, ο ΝτιΜάτζιο υποβλήθηκε σε ψυχοθεραπεία, έκοψε το ποτό και διεύρυνε τα ενδιαφέροντά του πέρα από το μπέιζμπολ.

Πολλοί πιστεύουν ότι παρέμεινε αφοσιωμένος στην ηθοποιό μέχρι τον θάνατό του, αφού δεν παντρεύτηκε ποτέ, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει αφορούσαν την εντυπωσιακή γυναίκα που σημάδεψε τη ζωή του.


Χαρακτηριστικό της αγάπης (ίσως και εμμονής) που έτρεφε ο ΝτιΜάτζιο για την αγαπημένη του είναι το γεγονός ότι για πολύ καιρό κρατούσε στο πορτοφόλι του ένα σημείωμα που του είχε γράψει η ίδια, πίσω από μια απόδειξη στεγνοκαθαριστηρίου. Στο σημείωμα αυτό, που τώρα βγαίνει στο «σφυρί» από τον Οίκο Christie's η Μέριλιν Μονρόε ζητούσε συγγνώμη από τον ΝτιΜάτζιο για έναν καυγά τους.

«Αγαπημένε μου Τζο, ξέρω ότι είχα άδικο! Φέρθηκα όπως φέρθηκα και είπα τα λόγια που είπα επειδή ήμουν πληγωμένη, όχι επειδή τα εννοούσα. Ήταν ανόητο από μέρους μου να πληγωθώ χωρίς επαρκή λόγο - ή μάλλον χωρίς κανένα λόγο. Σε παρακαλώ δέξου τη συγγνώμη μου και μη, μη, μη θυμώνεις με το μωρό σου - σε αγαπάει. Με αγάπη, η γυναίκα σου (για πάντα) Κυρία Τ.Π. ΝτιΜάτζιο», γράφει το τρυφερό σημείωμα.

Σύμφωνα με τον Οίκο Christie's o Τζο ΝτιΜάτζιο κουβαλούσε το χαρτί στο πορτοφόλι του τόσο καιρό, που κόπηκε σε τέσσερα κομμάτια.

Το σημείωμα αναμένεται να πιάσει από 50.000 έως 100.000 δολάρια στη δημοπρασία. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ