2020-12-16 18:53:50
Φωτογραφία για Έρχεται αυστηρό lockdown σε νομούς. Τέλος στα ρεβεγιόν των ξενοδοχείων

medlabnews.gr iatrikanea  

Σκληρό lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες από την κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο είχε αφήσει να εννοηθεί νωρίτερα μιλώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σκληρό lockdown αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευτούν τα ρεβεγιόν και οι συναθροίσεις 9 ατόμων κατά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο στόχαστρο μπαίνουν περιοχές που δεν παρουσίασαν βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας παρόλα τα αυστηρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί τον τελευταία 1,5 μήνα.

«Έχουμε παρατηρήσει σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι σε κάποιες περιφερειακές ενότητες είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε, είτε πέφτουν αργά είτε έχουμε μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό

. Σε τέτοιες περιοχές, στις οποίες θα αναφερθεί και συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας το απόγευμα, εάν επιμείνουν τα κρούσματα υψηλά και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίσει να είναι υψηλή, τότε δεν θα έχουμε καμία επιλογή να πάρουμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα», ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Kατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας  χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και την Δυτική Μακεδονία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί ολικό lockdown τις επόμενες ημέρες με ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινώνονται ακόμη και αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Φωτογραφίζοντας τις περιοχές που βρίσκονται στο στόχαστρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Αυτή τη στιγμή όχι αλλά υπάρχουν περιοχές όπως για παράδειγμα η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης που μας ανησυχεί. Βλέπουμε τα στοιχεία ότι αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται για παράδειγμα στην Πτολεμαΐδα ή στο νοσοκομείο της Κοζάνης , αυτό κάτι λέει. Για αυτό το σήμα είναι όχι χαλάρωση, ενδεχομένως σκλήρυνση σε τοπικό επίπεδο αν χρειαστεί, μακάρι να μην χρειαστεί. Θα αποδειχτεί αν χρειάζεται ή όχι από τη συμπεριφορά μας».

Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευτούν οι συναθροίσεις και τα πήγαινε - έλα σε σπίτια συγγενών και φίλων, κάτι που λίγο - πολύ θα γίνει στην υπόλοιπη χώρα τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, αναμένεται να είναι «ερμητικά» κλειστές και οι εκκλησίες καθώς δεν θα γίνουν ανοιχτές λειτουργίες τις συγκεκριμένες μέρες και τα Φώτα

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ