2020-12-17 21:30:54
Φωτογραφία για Ασταμάτητο το bitcoin: Ξεπερνά τα $22.000 – Τώρα προβλέπουν άνοδο ως και τα $400.000
Ο «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» διαγκωνίζεται με τον χρυσό ως μια εναλλακτική επένδυση σε ένα περιβάλλον αδύναμου δολαρίου και πιθανών πληθωριστικών πιέσεων  Κέρδη 20% κατέγραψε μόνον αυτή την εβδομάδα το bitcoin, διασπώντας το όριο των 22.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία του και ενισχύοντας τις προβλέψεις ότι ο «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» οδεύει για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Το ψηφιακό νόμισμα έκανε σήμερα άλμα 5,5% και έφτασε στα 22.366 δολάρια, σύμφωνα με μια σύνθεση τιμών που συγκέντρωσε το Bloomberg. Το Bitcoin και ο ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto έχουν τριπλασιάσει την αξία τους φέτος. Οι μετοχές που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα έκαναν άλμα επίσης.

Το ράλι που καταγράφεται στα ψηφιακά assets διχάζει τις απόψεις, δεδομένης της μέχρι τώρα πορείας του Bitcoin από τα κατακόρυφα κέρδη στην απότομη βουτιά της τιμής του. Οι υποστηρικτές του λένε ότι διαγκωνίζεται με τον χρυσό ως μια εναλλακτική επένδυση σε ένα περιβάλλον αδύναμου δολαρίου και πιθανών πληθωριστικών πιέσεων.


Άλλοι βλέπουν έντονα κερδοσκοπική τάση που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μια κατάρρευση ανάλογη με εκείνη που είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια μετά από ένα ξέφρενο ράλι του Bitcoin.

Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια ότι οι πιο μακροπρόθεσμοι επενδυτές όπως οι διαχειριστές κεφαλαίων και τα οικογενειακά γραφεία, αυτή τη φορά έχουν εισέλθει πιο δυνατά στο «παιχνίδι», μαζί με ποσοτικά κεφάλαια που ακολουθούν την τάση.

Η έλλειψη του Bitcoin σε συνδυασμό με την «αχαλίνωτη εκτύπωση χρήματος» από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, σημαίνει ότι το ψηφιακό νόμισμα αναμέμεται τελικά να αγγίξει ακόμα και τα 400.000 δολάρια, σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, όπως ο Σκοτ Μίνερντ της Guggenheim Investments, που μίλησε στην τηλεόραση του Bloomberg. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι πρόσφατα, οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στα 200.000 δολάρια. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ