2020-12-18 12:06:17
Φωτογραφία για ΠΦΣ: Πανδημία –Πρόβλημα ταχυμεταφορών



Προς

Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της Χώρας



Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε οι περισσότερες εταιρείες ταχυμεταφορών είχαν αναστείλει την παραλαβή και παράδοση δεμάτων εδώ και αρκετές μέρες λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω COVID -19 .

Το πρόβλημα δυσλειτουργίας των ταχυμεταφορών είχε αντίκτυπο και στις...





..... καταθέσεις των συνταγών προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, την κατάθεση συνταγών προς τους Διανεμητικούς Λογαριασμούς όπως επίσης και στις αποστολές συνταγών από τους ΔΙΛΟΦ μέσω των ΕΛΤΑ- courier, οι οποίοι βάσει σύμβασης τις παραλαμβάνουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από τους Διανεμητικούς και τις παραδίδουν στην ΚΜΕΣ.

Με παρέμβαση μας προς την Διεύθυνση Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ εξασφαλίστηκε πως δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες οι υποβολές συνταγών που αποστέλλονται με καθυστέρηση από τους courier. Επίσης , οι courier άρχισαν να παραλαμβάνουν τις συνταγές από τους Διανεμητικούς Λογαριασμούς για να παραδοθούν στις υπηρεσίες της ΚΜΕΣ.

Πέραν των ανωτέρω , πρόβλημα δημιουργήθηκε και με τις συνταγές μηνός Οκτωβρίου που θα πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός καθώς η εταιρεία ΕΛΤΑ – courier αδυνατούσε να τις εντοπίσει μέσα στο χάος των δεμάτων που υπάρχει στους χώρους διαλογής τους και να τις μεταφέρει έγκαιρα στην ΚΜΕΣ.

Για ακόμη μία φορά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προ του αδιεξόδου και του κινδύνου να μην πληρωθούν οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων συνέβαλλε στην μεταφορά εξήντα (60) παλετών με μεταφορική εταιρεία από τα γραφεία των ΕΛΤΑ προς την ΚΜΕΣ με την εποπτεία μελών του Προεδρείου και υπαλλήλων του ΠΦΣ.

Ταυτόχρονα τις δύο (2) τελευταίες μέρες αναζητήσαμε, με αυτοπρόσωπη παρουσία , συγκεντρωτικές καταστάσεις και τιμολόγια για τα μέλη έξι συλλόγων, οι οποίες βρέθηκαν και παραδόθηκαν στις υπηρεσίες της ΚΜΕΣ για επεξεργασία.

    

Συνάδελφοι,

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί . Δεν είναι δυνατόν οι πληρωμές να κινδυνεύουν κάθε μήνα από τις δυσλειτουργίες της εταιρείας courier που έχει και την ευθύνη. Την θέση μας αυτή μεταφέραμε και στον ΕΟΠΥΥ για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η αναφορά αυτή γίνεται για να αντιληφθούμε ότι η έγκαιρη πληρωμή μας δεν είναι κάτι το αυτονόητο καθώς διανύουμε μια ιδιαίτερη περίοδο λόγω της πανδημίας του SARS-COV-2 και ανά πάσα στιγμή το προεδρείο είναι σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων.

Πεποίθησή μας είναι ότι ο κλάδος μας θα βγει ενισχυμένος και αναβαθμισμένος στο τέλος αυτής της υγειονομικής κρίσης, αλλά αυτό προϋποθέτει και σύμπνοια και εμπιστοσύνη στα συλλογικά μας όργανα .

Με Εκτίμηση

 O πρόεδρος Απόστολος Βαλτάς

Ο γραμματέας Σεραφείμ Ζήκας


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ