2020-12-19 23:44:05
Φωτογραφία για Υπόθεση κατασκοπείας: «Ο γραμματέας του προξενείου με ρωτούσε πόσους φαντάρους μεταφέρουμε στο Καστελόριζο»
«Αρνούμαι οποιαδήποτε κατηγορία» δηλώνει τώρα ο 52χρονος μάγειρας Μεμέτ Νεζαμετίν μέσω του συνηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή, ενώ αρχικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς που του είχαν πάρει κατάθεση ότι αποδεχόταν τις κατηγορίες για «Κατασκοπεία κατά Συναυτουργία» σε συνδυασμό με Α.Ν 376/1936 «Περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων».

Ο 52χρονος αναφέρει μέσω του συνηγόρου του ότι η γνωριμία με τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου έγινε μέσω μιας φίλης του η οποία έμενε κοντά του στην Κομοτηνή και πως μαζί του έχει συναντηθεί 4 με 5 φορές σε κοινή θέα σε καφετέρια της Ρόδου. «Όταν ο υπάλληλος του προξενείου τόλμησε να ζητήσει από τον πελάτη μου τα διακριτικά κάποιων πολεμικών πλοίων που ήταν ελλιμενισμένα στη Μεγίστη, αμέσως σταμάτησε κάθε επικοινωνία μαζί του και διέγραψε το τηλέφωνό του», προσθέτει ο ποινικολόγος Στέλιος Αλεξανδρής.

O 52χρονος μάγειρας είχε αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ότι ο 35χρονος γραμματέας, του ζητούσε εκτός από τις θέσεις και τα διακριτικά των πολεμικών πλοίων, να του αναφέρει πόσους φαντάρους μεταφέρουν κάθε φορά με το πλοίο στο Καστελόριζο.


Ο γραμματέας ζητούσε αυτές τις πληροφορίες τηλεφωνικώς αφού πρώτα του είχε στείλει μήνυμα στην εφαρμογή WhatsApp.

Ενώ λοιπόν αρχικά ο μάγειρας είπε στους αστυνομικούς που του πήραν κατάθεση ότι σε δυο ταξίδια του στο Καστελόριζο, μετέφερε στον γραμματέα τις ακριβείς θέσεις των πολεμικών πλοίων, πόσα ήταν αυτά και τους αριθμούς που έφεραν στην πλώρη τους, όπως και ότι μετέφεραν 60-70 φαντάρους στο ακριτικό νησί, τώρα διαψεύδει κάθε επικοινωνία που φέρεται να είχε μαζί του γι’ αυτό το σκοπό.

«Έχω παραδώσει το δικό μου τηλέφωνο στις Αρχές, δεν έχω λαπτοπ ή άλλο είδους κομπιούτερ και είμαι στη διάθεση της ανακρίτριας για κάθε περαιτέρω εξήγηση» προσθέτει ο Μεμέτ Νεζαμετίν μέσω του συνηγόρου του, Στέλιου Αλεξανδρή.

Στην κατάθεση του λέει ακόμη ότι κάποια στιγμή και έπειτα από προτροπή της συζύγου του γνωστοποίησε στον 35χρονο γραμματέα την επιθυμία του να μην τον ξανασυναντήσει. Στη τελευταία συνάντηση που είχαν του είπε ότι τον θεωρεί επικίνδυνο και πως είναι η τελευταία φορά που τον βλέπει. Εκείνος τότε του έστειλε με μήνυμα ένα πακέτο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και για το λόγο αυτό σκέφτηκε να τον συναντήσει πάλι προκειμένου να του δώσει τα χρήματα για το αντίτιμο του πακέτου. Τελικά δεν το έκανε μέχρι και την 11η Δεκεμβρίου 2020, στις 17.30 το απόγευμα όταν ο γραμματέας του τηλεφώνησε χωρίς όμως ο μάγειρας να του απαντήσει.

Αποκάλυψε δε στους αστυνομικούς ότι στην πρώτη συνάντηση που είχε μαζί του στο Ακταίο, ο γραμματέας τον ρώτησε αν ξέρει κι άλλους Έλληνες μουσουλμάνους που να δουλεύουν σε πλοία που κάνουν δρομολόγια στο Καστελόριζο ώστε να έρθει σε επαφή μαζί τους. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ