2020-12-21 17:16:16
Φωτογραφία για Κτηνωδία Πυροβόλησαν κουτάβια και τα πέταξαν σε σακούλες σκουπιδιών

medlabnews.gr iatrikanea 

Παρόλο που πλησιάζουν ημέρες αγάπης, ορισμένοι συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να εγκληματούν

Η κακουργηματική κακοποίηση ζώων και η αφαίρεση της ζωής των ανυπεράσπιστών πλασμάτων, εξακολουθεί να αποτελεί μάστιγα της κοινωνίας παρά την αυστηρή νομοθεσία. Υστατη ελπίδα άλλωστε να μπει ένα τέλος στις κτηνωδίες, αποτελεί ο φόβος των ποινών, αφού στις ψυχές αυτών των ανθρώπων δεν εντοπίζεται ίχνος συμπόνιας και σεβασμού για την ζωή των ζώων.

Ένα νέο περιστατικό στα Χανιά, κατήγγειλε ο  Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων  «Η προστασία των ζώων». Ένας άγνωστος μέχρι τώρα δράστης πυροβόλησε και σκότωσε δύο κουτάβια, ενώ στη συνέχεια τα πέταξε σε σακούλες σκουπιδιών. Το ένα από τα δύο κουτάβια μάλιστα ήταν ακόμα ζωντανό και ξεψυχούσε.



«Νωρίς το απόγευμα, η Πρόεδρος του συλλόγου μας, δέχτηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας ,που είχε πάει περίπατο στην περιοχή των Περιβολίων και άκουσε ουρλιαχτά μικρού σκύλου.  Πλησιάζοντας στο σημείο, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο ,σε αραιοκατοικημένη περιοχή, είδε μια κλειστή μαύρη σακούλα σκουπιδιών και κατάλαβε ότι μέσα υπήρχε ζωντανός σκύλος. Ανοίγοντας τη σακούλα, είδε δύο αιματοβαμμένα κουταβάκια, το ένα εκ των δύο ήταν νεκρό και το άλλο ετοιμοθάνατο.

Ενημερώσαμε το 100, που ανταποκρίθηκε άμεσα και ένα περιπολικό πήγε στο σημείο που βρέθηκαν τα ζώα, μαζί με μέλος μας και την συμπολίτη μας που δεν αδιαφόρησε. Η αστυνομία πήρε το πτώμα του άτυχου κουταβιού που είχε τρύπες σε όλη την ωμοπλάτη, ώστε να γίνει νεκροψία από την κτηνιατρική υπηρεσία και να εκτιμηθεί αν ήταν ζωντανό και το δεύτερο κουταβάκι όταν τα πέταξαν και υπέκυψε μετά στα τραύματά του. Το μέλος μας και η μάρτυρας, μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Χανίων για να σχηματιστεί δικογραφία, ενώ την υπόθεση θα αναλάβει η Ασφάλεια Χανίων.

Περίοικος είπε στην αστυνομία ότι δεν άκουσε κανέναν πυροβολισμό και ότι ο χώρος που βρέθηκαν τα ζώα-που θύμιζε πρώην χοιροτροφείο- έχει κατασχεθεί και τα κουτάβια εντοπίστηκαν εντελώς τυχαία.

Παρόλο που πλησιάζουν “ημέρες αγάπης”, ορισμένοι συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να εγκληματούν, αφού οι κακοποιήσεις είναι ανεξέλεγκτες» αναφέρει ο  Φιλοζωικός Σύλλογος.


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ