2020-12-24 08:07:37
Φωτογραφία για Ιταλία - «Κόκκινη ζώνη» από αύριο στις 5 το πρωί ολόκληρη η χώρα
 

Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου οι πολίτες θα βγαίνουν μόνο για εργασία, λόγους υγείας και προμήθεια αγαθών - «Αν καταγραφεί τρίτο κύμα, πιο αυστηρά μέτρα», λέει ο Κόντε - Δείτε φωτογραφίες από την κίνηση στα μαγαζιά και τους δρόμους των ιταλικών πόλεων

Όλη η Ιταλία, από αύριο στις 5 το πρωί, μετατρέπεται σε μια μεγάλη «κόκκινη ζώνη» μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι μόνον για να μεταβαίνουν στον χώρο εργασίας τους, για λόγους υγείας, για να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης και για άλλες έκτακτες ανάγκες.

Σε ότι αφορά τις εμπορικές επιχειρήσεις, θα παραμείνουν ανοικτά φαρμακεία, μπακάλικα και σούπερ μάρκετ, καπνοπωλεία, περίπτερα αλλά, αυτή την φορά, θα κρατήσουν σηκωμένα τα ρολά και τα κομμωτήρια καθώς και τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια. Πρόκειται για μια μικρή «παραχώρηση», λόγω των γιορτών.

Παράλληλα, δυο άτομα από κάθε οικογένεια θα μπορούν να επισκέπτονται, κάθε μέρα, ένα φιλικό ή συγγενικό τους σπίτι. Για κάθε μετακίνηση, όπως και την περασμένη Άνοιξη, οι πολίτες θα πρέπει να κρατούν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση, την οποία πρέπει να παραδίδουν, πλήρως συμπληρωμένη, στην αστυνομία ή τους καραμπινιέρους, σε περίπτωση ελέγχου.


Στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου η Ιταλία θα γίνει «πορτοκαλί ζώνη» και θα ξαναλειτουργήσουν πλήρως όλα τα καταστήματα, αλλά όχι τα καφε μπαρ και τα εστιατόρια. Οι Ιταλοί θα μπορούν να βγουν εκτός των ορίων του δήμου όπου διαμένουν, αλλά όχι και εκτός περιφέρειας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, πάντως, μιλώντας σήμερα στην δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της Rai, τόνισε ότι «αν τον Ιανουάριο αυξηθεί ο δείκτης μετάδοσης Rt, αν υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας ή εντοπιστεί μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη, η χώρα μπορεί να βρεθεί και πάλι σε κόκκινη ζώνη, με πιο αυστηρά μέτρα».

Σύμφωνα με ότι μετέδωσε πριν λίγο, τέλος, πριν από λίγο το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La7, τα τελευταία στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της χώρας δείχνουν ότι ο δείκτης μετάδοσης Rt, πανιταλικά βρίσκεται στο 0,9 και ότι τις δυο τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει συνεχή άνοδο. Παράλληλα, οι ειδικοί του Ινστιτούτου υπογραμμίζουν ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να μεταδίδεται ευρέως, και με άκρως επικίνδυνο τρόπο, σε όλη την χώρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
13596 - Καλά Χριστούγεννα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
13596 - Καλά Χριστούγεννα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ