2020-12-24 07:52:35
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος με “θηρίο” 575 ίππων! (video)
Όπως ξέρουν καλά οι γνώστες της αυτοκίνησης, ασφάλεια και επιδόσεις πάνε μαζί κάτι που γνωρίζει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λάτρης του αυτοκινήτου και των επιδόσεων…… και όποτε του δoθεί η ευκαιρία συνδυάζει “εργασία” και αυτοκίνητα τα οποία πολλές φορές οδηγεί και ο ίδιος. Είναι γνωστό πως το αυτοκίνητο έχει βρεθεί ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει δηλώσει ανοικτά πως η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί απαρέγκλιτη πολιτική του προτεραιότητα. Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα ήταν το πρώτο που είχε αναπτύξει ένα οργανωμένο σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση.

Η μάχη του για την οδική ασφάλεια, ωστόσο, δεν υποσκελίζει την αγάπη του για αυτοκίνητα επιδόσεων και όποτε βρίσκει την ευκαιρία δεν διστάζει να κάτσει πίσω από το τιμόνι τους.

Σήμερα, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός “συστήθηκε” με μια ασημένια BMW X6 M του 2018. Πρόκειται για ένα τετρακίνητο μοντέλο που κινείται από έναν twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων, ο οποίος παράγει 575 ίππους (6.000 σ.α.λ.) και 553 Nm ροπής (2.200 σ.α.λ.).


H κίνηση στους τροχούς μεταδίδεται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου το οποίο επιτρέπει στο μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4 δευτερόλεπτα. Το δυναμικό SUV ενσωματώνει ζάντες των 21 ιντσών με ελαστικά επιδόσεων και προηγμένη αερανάρτηση με έλεγχο απόσβεσης.

Στο εσωτερικό συναντάται ψηφιακή κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών ελεγχόμενη μέσω touchpad, ενώ για την ψυχαγωγία των επιβατών φροντίζει ένα ηχοσύστημα της Harman Kardon με 16 ηχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν ανήκει στον Πρωθυπουργό, ούτε πρόκειται για κάποιο κυβερνητικό όχημα, αλλά είναι ένα δοκιμής. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, πως κατά την ανάληψη των ηνίων της χώρας μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε “όχι” σε δύο κυβερνητικές λιμουζίνες.

Το πάθος για τα αυτοκίνητα και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες

Η αγάπη του Πρωθυπουργού για τα τετράτροχα δεν κρύβεται. Αδιάψευστο μάρτυρα συνιστά η πρόσφατη βόλτα του με ένα Tesla Model 3, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Επιπροσθέτως, έχει αποδείξει πως διακρίνεται από έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες και αποτελεί υπέρμαχο της ηλεκτροκίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, έχει επιλέξει για τις καθημερινές του μετακινήσεις ένα Peugeot e-208.

[Πηγή: grtimes.gr]
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
13596 - Καλά Χριστούγεννα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
13596 - Καλά Χριστούγεννα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ