2020-12-26 12:18:15
Φωτογραφία για Αστεροειδής μεγαλύτερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας κοντά στη Γη


Θα ταξιδεύει με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο ή περισσότερα από 22.000 μίλια την ώρα, σχεδόν 30 φορές την ταχύτητα του ήχου Αστεροειδής μεγαλύτερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας θα πετάξει πέρα ​​από τη Γη στις 20:20 GMT, την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με στοιχεία της NASA.

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται 2014 SD224, έχει διάμετρο μεταξύ 302 και 690 πόδια (92 έως 210 μέτρα), που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι περισσότερο από το διπλάσιο του μεγέθους του Αγάλματος της Ελευθερίας (305 πόδια) ή μεγαλύτερο από τον καθεδρικό ναό του Σαλίσμπερυ (404 πόδια).

Θα ταξιδεύει με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο ή περισσότερα από 22.000 μίλια την ώρα, σχεδόν 30 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Αν και βρίσκεται περίπου οκτώ φορές πιο μακριά από το φεγγάρι, ο αστεροειδής ταξινομείται ως αντικείμενο κοντά στη γη (NEO) και παρακολουθείται από την Υπηρεσία Διαστήματος.


«Τα αντικείμενα κοντά στη Γη είναι κομήτες και αστεροειδείς που ωθούνται από τη βαρύτητα των κοντινών πλανητών σε τροχιές που τους επιτρέπουν να εισέλθουν κοντά στη Γη. Οι κομήτες αποτελούνται κυρίως από πάγο νερού με συμπαγή σωματίδια σκόνης και αρχικά σχηματίστηκαν στο κρύο εξωτερικό πλανητικό σύστημα, ενώ οι περισσότεροι από τους βραχώδεις αστεροειδείς σχηματίστηκαν στο θερμότερο εσωτερικό ηλιακό σύστημα μεταξύ των τροχιών του Άρη και του Δία. Το επιστημονικό ενδιαφέρον για τους κομήτες και τους αστεροειδείς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάστασή τους ως σχετικά αμετάβλητο υπόλοιπο του σχηματισμού του ηλιακού συστήματος πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν», εξηγεί η ΝΑSA. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ