2021-01-01 12:33:17
Φωτογραφία για «Πράσινο φως» της Tiffany για την εξαγορά από την LVMH
Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021  To πράσινο φως έδωσαν οι μέτοχοι της Tiffany & Co στον Μπερνάρ Αρνό για την εξαγορά του πάλαι ποτέ κραταιού κοσμηματοπωλείου που είχε δοξάσει η Όντρεϊ Χέπμπουρν. Η LVMH βρίσκεται πια ένα βήμα πριν την απόκτηση του διεθνούς αναγνωρισμένου brand.

Η Tiffany θα βγει από τον δείκτη Standard & Poor’s 500 τώρα που επιβεβαιώθηκε η εξαγορά, σύμφωνα με τη S&P Dow Jones Indices, ενώ στη θέση της θα εισέλθει η Enphase Energy Inc. Το ποσό της εξαγοράς εκτιμάται στα $16 δισεκατομμύρια θα «κλείσει» το 2021.

Η ψηφιακή… ψήφος των μεγαλομετόχων αποτέλεσε το κύριο βήμα που έκλεισε ένα κεφάλαιο μίας εκ των μεγαλύτερων εξαγορών της βιομηχανίας αγαθών πολυτελείας.

Η LVMH, η οποία έχει και θυγατρική τη Louis Vuitton, είχε συμφωνήσει για την εξαγορά πριν την επέλαση του κορωνοϊού η οποία έφερε τα πάνω-κάτω σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε μήνυση από την Tiffany και κατηγορίες κι από τις δυο πλευρές, αλλά η εξαγορά προχώρησε, με μειωμένη τιμή.


Τώρα η LVMH θα πρέπει να προσαρτήσει σωστά την Tiffany. Οι αλλαγές μπορεί να συμπεριλαμβάνουν αναδιάταξη των προσφερόμενων αγαθών της Tiffany, αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων της, και μια πιο επιθετική στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ. Αναμένονται, επίσης, και αλλαγές στη διοίκηση της επιχείρησης, αφού ο Αρνό συνηθίζει να τοποθετεί «δικούς του ανθρώπους» στις θέσεις αυτές. Ο πιο πλούσιος επιχειρηματίας της Γαλλίας έχει τη φήμη του σκληρού διαπραγματευτή και συνηθίζει να προχωρά σε ριζικές διοικητικές αλλαγές μετά από εξαγορές.

Η Τiffany είχε κατηγορήσει την LVMH πως είχε «παίξει βρώμικα» όταν η δεύτερη εγκατέλειψε την εξαγορά. Η LVMH , από την πλευρά της, κατηγόρησε την Tiffany για κακοδιαχείριση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα πράγματα περιπλέχθηκαν ακόμη περισσότερο όταν στο παιχνίδι μπήκε και η γαλλική κυβέρνηση μετά από την παράκληση του Αρνό για παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν. Οι δύο εταιρείες, μάλιστα, επρόκειτο να βρεθούν στα αμερικανικά δικαστήρια το 2021.

Εκτός από τη Louis Vuitton, η LVMH συμπεριλαμβάνει και άλλες πολυτελείς μάρκες όπως Loro Piana, Bulgari και Dior haute-couture. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ