2021-01-04 16:21:30
Φωτογραφία για Βόμβα Κούβελα: Από υπεραντίδραση στο εμβόλιο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο υποδιοικητής του Θριάσιου. Ήταν ασυμπτωματικός

medlabnews.gr iatrikanea

 O καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, σχολίασε τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η παραγωγή των εμβολίων για τον κοροναϊό, προειδοποιώντας για όσους είναι ασυμπτωματικοί και κάνουν το εμβόλιο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, ο καθηγητής του ΑΠΘ τόνισε πως το πρόβλημα φαίνεται ιδιαίτερα στη χώρα μας, λόγω της απουσίας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα το ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό πώς θα εντοπιστούν οι ευπαθείς ομάδες, προκειμένου να εμβολιαστούν.

«Περιμένω να δω τον πατέρα μου, που είναι 90 χρονών, ποιος θα τον καλέσει, αν τον καλέσει ποτέ», δήλωσε.

Στην συνέχεια, ο καθηγητής πέταξε «βόμβα», τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι ιστορικού και τεστ πριν από τον εμβολιασμό καθώς εάν ένας ασυμπτωματικός ασθενής κάνει το εμβόλιο, μπορεί να εμφανίσει κάποια υπεραντίδραση.

Μάλιστα ο κ.Κούβελας, αποκάλυψε πως αυτό συνέβη σε τουλάχιστον ένα συνάδελφό του στην Αθήνα, ο οποίος είναι 55 χρονών και μέσα σε 2 – 3 ημέρες μπήκε στην εντατική, αναφερόμενος, προφανώς, στον υποδιοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου για τον οποίο σας ενημερώσαμε (ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή, ο άνθρωπος αυτός ήταν ασυμπτωματικός ασθενής του κοροναϊού, έκανε το εμβόλιο και σε λίγες ημέρες εμφάνισε βαριά συμπτώματα.



Δείτε το βίντεο από το 8.06:

medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ