2021-01-06 16:07:27
Φωτογραφία για Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ κοροναϊού του νοσοκομείου Λαμίας γιατρός της πρώτης γραμμής

medlabnews.gr iatrikanea

Το ότι ο κοροναϊός δεν κάνει καμία διάκριση σε πρόσωπα και ηλικίες, είναι το μόνο βέβαιο από όσα έχουν καταγραφεί τους τελευταίους 7 μήνες στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Έτσι και στη Λαμία έδειξε το σκληρό του πρόσωπο σε έναν από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ο οποίος είχε εκδηλώσει τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας στην τελευταία του βάρδια στην Κλινική covid ξημερώνοντας 28 Δεκεμβρίου.



Μετά από αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, ο ιός φαίνεται ότι τον βρήκε εξασθενημένο και του δημιούργησε επιπλοκές, με την εισαγωγή του αρχικά στην Κλινική Κοροναϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, να είναι αναπόφευκτη. Δυστυχώς το βράδυ της Τρίτης 5 Ιανουαρίου χρειάστηκε η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου και διασωληνώθηκε.

Μια εξέλιξη που προκάλεσε ανησυχία και θλίψη, καθώς επρόκειτο για τον άνθρωπο που είχε συνδέσει το όνομά του με τις καλύτερες στιγμές των ασθενών στη «μοναξιά του κοροναϊού» στο πέτρινο κτίριο, όπως έχουμε ξαναγράψει, αποτυπώνοντας όσα μας έχουν πει οι ίδιοι οι ασθενείς επωνύμως.

Επιπλέον έχουμε την εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη ότι μαζί με τον γιατρό νόσησε και όλη του η οικογένεια, με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους να βρίσκονται στην Κλινική covid, έχοντας παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου. Ευχή όλων μας όλοι σύντομα να είναι σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να θυμούνται ως κακιά ανάμνηση την περιπέτειά τους παραμονές της αλλαγής του χρόνου και των Θεοφανείων.

Από την άλλη όσοι συζητούν διαρκώς για την σκληρότητα των μέτρων και ότι έχουν χάσει την «ελευθερία» τους ή το δικαίωμα της επιλογής, θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστούν τον πόνο που έχει προκαλέσει αυτός ο θανατηφόρος ιός σε χιλιάδες οικογένειες. Ας κοιτάξουν γύρω τους και ας μην επιβαρύνουν με τις ενέργειές τους το σύστημα υγείας που δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις σε αυτούς που πιστεύουν και σε αυτούς που δεν πιστεύουν και πρέπει να τους περιθάλψει όλους με πεπερασμένα μέσα και αντοχές. Ας κοιτάξουν γύρω τους και ας μετρήσουν μαυροφορεμένους ανθρώπους και ασθενείς που επίσης δεν έκαναν γιορτές – όχι από επιλογή τους.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει ανοσία στον επικίνδυνο ιό και οι τρόποι που μπορεί να επιτευχθεί αυτό, είναι απολύτως συγκεκριμένοι…

Πηγή: lamiareport.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ