2021-01-07 22:25:51
Φωτογραφία για CureVac: Συμφωνία συνεργασίας με την Bayer για το εμβόλιο

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bayer θα προσφέρει στην εταιρεία βιοτεχνολογίας πρόσβαση στις διεθνείς φαρμακευτικές αγορές, καθώς και την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της

και το δίκτυο διανομής της

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac συμφώνησε σε συνεργασία με την φαρμακοβιομηχανία Bayer προκειμένου να λάβει διεθνή στήριξη για την έγκριση του πειραματικού της εμβολίου κατά του Covid-19 και τη διανομή του. Σύμφωνα με το Reuters αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bayer θα προσφέρει πρόσβαση στις διεθνείς φαρμακευτικές αγορές, καθώς και την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της και το δίκτυο διανομής της.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν είναι γνωστοί.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στον Nasdaq, και υποστηρίζεται από επενδυτές όπως ο Ντίτμαρ Χοπ, το Ίδρυμα Γκέιτς, την GlaxoSmithKline και την γερμανική κυβέρνηση, έχει ανακοινώσει σχέδιο παραγωγής έως και 300 εκατ. δόσεων εμβολίων το 2021 και έως και 600 εκατ. το 2022.

Η CureVac, που είχε δηλώσει ότι αναζητά έναν μεγαλύτερο εταίρο, ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για το υποψήφιο εμβόλιό της κατά του νέου κορονοϊού, που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που επέτρεψε στις ανταγωνίστριες BioNTech και Moderna να ηγηθούν της κούρσας για την ανάπτυξη εμβολίων.

anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ