2021-01-08 23:51:06
Φωτογραφία για Μπάιντεν: Καλύτερα που δεν θα έρθει ο Τραμπ στην ορκωμοσία, είναι ντροπή για τις ΗΠΑ
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έπειτα από την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ πως δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου. «Αυτό είναι καλό», σχολίασε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι «καλοδεχούμενος» στην τελετή. Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στη Μυστική Υπηρεσία ότι θα φροντίσει να διεξαχθεί «με ασφάλεια» η τελετή της ορκωμοσίας.

«Καλύτερα. Εχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες ανησυχίες μου για εκείνον. Είναι μια ντροπή για τη χώρα, μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον πλανήτη. Δεν αξίζει, δεν αξίζει να κατέχει αυτό το αξίωμα», τόνισε ο Μπάιντεν και χαρακτήρισε τον Τραμπ έναν από τους πιο ανίκανους προέδρους στην ιστορία της Αμερικής.

Σχεδιάζουν πρόταση μομφής κατά του Τραμπ

Την ίδια ώρα, Δημοκρατικοί βουλευτές σχεδιάζουν να καταθέσουν τη Δευτέρα νέα άρθρα μομφής εναντίον του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές με γνώση του θέματος.


Οι πηγές ανέφεραν ότι τα άρθρα, τα οποία συγκροτούν επίσημο κατηγορητήριο για παράβαση καθήκοντος, συντάχθηκαν από τους Δημοκρατικούς βουλευτές Ντέιβιντ Σίσιλιν, Τεντ Λιου και Τζέιμι Ράσκιν μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Τραμπ.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου μεταξύ άλλων κατηγορείται για «υποκίνηση βίας κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών». Στα άρθρα μομφής επίσης αναφέρεται η συνομιλία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου με τον υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, στην οποία ο Τραμπ ζητά από τους εκλογικούς αξιωματούχους της Πολιτείας να «βρουν» σχεδόν 11.000 ψήφους για να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές στην Τζόρτζια.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των κυβερνητικών της θεσμών. Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού συστήματος, παρενέβη στην ειρηνική μετάβαση εξουσίας και απείλησε έναν συντονιστικό τομέα διακυβέρνησης», αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάσσουν οι βουλευτές
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ