2021-01-09 13:36:00
Φωτογραφία για «Φρούριο» το Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν
«Aστακός» η Ουάσιγκτον με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός μετά την εισβολή εξτρεμιστών ακροδεξιών-υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.Πάνω από έξι χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν σε διάφορες περιοχές της αμερικανικής πρωτεύουσας ενώ γύρω από Καπιτώλιο θα ανεγερθεί ένας φράχτης, υπό το φόβο νέων βίαιων επεισοδίων ενόψει και της ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές αερογραμμές όπως και τα αεροδρόμια στην Ουάσιγκτον ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας τους. Μάλιστα στις πτήσεις προς Ουάσιγκτον, δεν θα προσφέρεται αλκοόλ στους επιβάτες, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο φράχτης που θα ανεγερθεί γύρω από το Καπιτώλιο θα έχει ύψoς 2,1 μέτρα ενώ 6.200 μέλη της Εθνοφρουράς θα «οργώνουν» νυχθημερόν την αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, ημέρα επικύρωσης των αποτελεσμάτων για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.


Για τις επόμενες 30 ημέρες, θα παραμείνει ο φράχτης γύρω από το Καπιτώλιο όπως και τα μέλη της Εθνοφρουράς που θα συνδράμουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Εκτός από την Εθνοφρουρά της Ουάσιγκτον θα υπάρξει υποστήριξη και από μέλη της Εθνοφρουράς σε Βιρτζίνια, Μέριλαντ, Πενσυλβάνια, Νιου Τζέρσεϋ, Ντέλαγουερ και Νέα Υόρκη.

Χθες, το απόγευμα ο Εισαγγελέας των ΗΠΑ Μάικλ Σέργουιν δήλωσε ότι το γραφείο του μέχρι στιγμής αυτή, χειρίζεται 40 υποθέσεις για το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον που σχετίζονται με παράνομη είσοδο στο Καπιτώλιο και παράνομη οπλοκατοχή.

Ορισμένες από τις κατηγορίες αφορούν κλοπή αντικειμένων.

«Υπήρξαν πολλές κλοπές» αντικειμένων από το Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών και εγγράφων, τα οποία θα μπορούσαν να εγείρουν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου «CBS News», ορισμένοι από τους ταραξίες-ένθερμους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, έχουν παραμείνει στην περιοχή με τις αστυνομικές αρχές να εκφράζουν φόβους ότι σχεδιάζουν και νέες επιθέσεις στην πόλη και σε ομοσπονδιακά κτίρια.

Η αστυνομία και το FBI «χτενίζουν» την περιοχή των αεροδρομίων και των ξενοδοχείων στην Ουάσιγκτον.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ανέβει σχόλια, σύμφωνα με τα οποία, ο επόμενος στόχος των εξτρεμιστών ακροδεξιών θα είναι είναι η «Ημέρα Ορκωμοσίας» του Τζο Μπάιντεν, δηλαδή, η 20η Ιανουαρίου:

«Για να αποφευχθεί η επανάληψη του χάους και της καταστροφής, ο υπουργός αρμόδιος για τον στρατό ξηράς, Ράιαν Ν. ΜακΚάρθι τόνισε ότι το Καπιτώλιο θα οχυρωθεί με περίφραξη. Υπάρχουν τώρα χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς που αναπτύσσονται στην Ουάσιγκτον για να βοηθήσουν στην ασφάλεια της πόλης», αναφέρει το CNBC.

Ο Τζο Μπάιντεν όπως και ο Τομ Γουάρικ, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ότι οι ταραχές στο Καπιτώλιο ήταν δείγμα εγχώριας τρομοκρατίας. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ