2021-01-09 22:35:50
Φωτογραφία για Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για λιανεμπόριο, Γυμνάσια και Λύκεια
Για την επόμενη εβδομάδα μεταφέρονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης, που θα κρίνουν το μέλλον του λιανεμπορίου και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και αυτό, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα έχει στα χέρια της το αποτύπωμα της εορταστικής περιόδου στην καμπύλη των κρουσμάτων, τη στιγμή κατά την οποία προβληματισμό προκαλεί η εικόνα του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής,

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να υποχωρεί σταδιακά. Παράλληλα, υπήρξε μείωση νοσηλειών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κατά περίπου 40% σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν υποχωρήσει κατά 60%. Ωστόσο, κρίσιμο στοιχείο είναι ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες, όσο η συνεχιζόμενη αποσυμφόρηση του ΕΣΥ έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες και έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές σε νοσοκομεία στην Αττική, γεγονός που, όπως εκτιμάται, θα έχει αντανάκλαση και στην αύξηση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση των απαγορεύσεων κατά μία εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι:


-Από τη Δευτέρα και για επτά ημέρες παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς και κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών. Παρατείνεται επίσης η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος.

-Όσον αφορά τους χώρους λατρείας, παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς, δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή παρεμπιπτόντως, δηλαδή στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης.

-Συνεχίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, ενώ τα δικαστήρια εξακολουθούν να λειτουργούν με περιορισμένες δραστηριότητες.

"Τρέχουν" οι εμβολιασμοί

Τη Δευτέρα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 85 ετών και άνω. Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την πανδημία, επισημαίνοντας πως ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει "με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα". Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στις 4 Ιανουαρίου μπήκαν στο πρόγραμμα με επιτυχία και χωρίς προβλήματα άλλα 51 νοσοκομεία, χθες προστέθηκαν άλλα 55 νοσοκομεία και στις 11 Ιανουαρίου θα προστεθούν τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να "θωρακίσει" τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με το βλέμμα να στρέφεται στην επίτευξη της ανοσίας στην κοινότητα, η οποία περνάει μέσα από τον εμβολιασμό του 70% της κοινότητας.

"Αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές. Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω. Επενδύουμε στη διαφάνεια και στη λογοδοσία και στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, χθες εμβολιάστηκαν 8.720 άτομα, ενώ από τις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 34.787. Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού, όπως προκύπτει από τους σχεδιασμούς, θα αυξηθεί από τις 8.000 στις 18.000-20.000 στις 20 Ιανουαρίου και στις 30.000 το Φεβρουάριο.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ