2021-01-09 22:51:15
Φωτογραφία για Ελληνίδα τουρίστρια στο Ντουμπάι: Κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία τους
Το «τσουνάμι» από τουρίστες που την τρόμαξε και οι συστάσεις των σεκιούριτι των κλαμπ στους πελάτες, να μην ανεβάζουν βίντεο στα σόσιαλ μίντια Η Ρεγγίνα Γκαϊνα βρίσκεται στο Ντουμπάι εδώ και περίπου δυο βδομάδες, προκειμένου να περάσει τις ημέρες των εορτών κοντά σε φίλους της που διαμένουν μόνιμα στο Αραβικό Εμιράτο. Ακολούθησε το δρομολόγιο που έκανε η μισή κοσμική Αθήνα, αναζητώντας ένα μέρος στον πλανήτη όπου δεν υφίστανται περιορισμοί και απαγορεύσεις λόγω του κορωνοϊού. Εκεί που παύει να λειτουργεί η ανθρώπινη λογική και την σκυτάλη παίρνει η ματαιοδοξία και η υπερβολή. Τα πάντα είναι ανοιχτά, ασφαλώς χρειάζεται μάσκα για να περιφέρεσαι, ωστόσο εδώ και 10 περίπου ημέρες έπαψε να υφίσταται η θερμομέτρηση στις εισόδους των ξενοδοχείων, εστιατορίων και των εμπορικών κέντρων.

Η χαοτική εικόνα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι με τους χιλιάδες τουρίστες να προκαλούν ένα αδιανόητο φαινόμενο συγχρωτισμού για τα δεδομένα της εποχής, διόλου φαίνεται να ανησύχησε τους κυβερνώντες, ούτε καν τα γεμάτα κλαμπ νυχτερινής διασκέδασης, αν και οι έλεγχοι είναι τακτικοί, λέει η Ρεγγίνα Γκάϊνα.


Την εντοπίσαμε πάνω στις πανάκριβες ξαπλώστρες του Nammos, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες από μαόνι και ατσάλι κορυφαίας ποιότητας με τα αναπαυτικά στρώματα Loro Piana, κόστους 1.000 ευρώ το κάθε ένα.

Η ελληνική επιχείρηση Nammos θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο «καυτό» σημείο της πόλης όπου όλοι θέλουν να βρίσκονται εκεί, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους υπεύθυνους. Βλέπετε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω των μέτρων προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων και σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται λουκέτο τριών ημερών.

«Στα περισσότερα μαγαζιά, οι σεκιούριτι δεν μας αφήνουν ούτε να τραβήξουμε βίντεο με τα κινητά μας, φοβούμενοι μην τυχόν τα ανεβάσουμε στα social media» συνεχίζει η Ρεγγίνα Γκαϊνα. Για να προσθέσει: «Πάνω, κάτω συμβαίνει ότι συνέβαινε και στη Μύκονο πέρυσι το καλοκαίρι, με τις Αρχές να κυνηγούν όσα μαγαζιά δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες της κυβέρνησης».

Στο ερώτημα, αν πράγματι το Ντουμπάι μάζεψε τόσο πολύ κόσμο, όσο φάνηκε μέσω των εικόνων που είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ρεγγίνα θα πει: «Πραγματικά τρόμαξα με το πόσους πολλούς τουρίστες είδα μέσα στις μέρες των γιορτών, κάτι πο μου έκανε μεγάλη εντύπωση, έχοντας συνηθίσει τους άδειους δρόμους της Αθήνας και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, τα κλειστά μαγαζιά. Αισθανόσουν λες και δεν υπήρξε ποτέ πανδημία σε αυτό το μέρος. Πάντως κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία τους».

Θα πει ακόμη ότι η οργάνωση των τοπικών αρχών στο μείζον ζήτημα που αφορά στην εξάπλωση της πανδημίας, είναι σχεδόν υποδειγματική. Όπως υποδειγματική είναι και η ανταπόκριση του κόσμου στις οδηγίες και συστάσεις των τοπικών Αρχών. «Μπορεί να είναι όλα ανοιχτά, όμως υπάρχουν κανόνες για το πώς πρέπει να κινείσαι και να συμπεριφέρεσαι. Όλοι υπακούν. Μάσκες σχεδόν παντού, οι αποστάσεις τηρούνται αν και στα μαγαζιά μπορεί να ξεφύγει λίγο η κατάσταση και οι παρέες να έρθουν πιο κοντά, όπως άλλωστε είναι λογικό να συμβεί».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν συνολικά τις ημέρες των εορτών, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, 21.642 κρούσματα με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν το Ντουμπάι. Ωστόσο οι κυβερνώντες δεν φαίνεται να ανησυχούν. Ποντάρουν στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του πληθυσμού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη τη στιγμή που έχουν ήδη προμηθευτεί δυο εμβόλια, αυτό της Phizer και το κινέζικο της εταιρίας Sinovac. Παράλληλα οι ΜΕΘ αυξάνονται, ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο βρίσκεται στα σκαριά κι όπως όλα δείχνουν το Ντουμπάι ίσως αποδειχθεί σε μερικούς από σήμερα, ένα από τα πρώτα αληθινά Covid free μέρη του πλανήτη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ