2021-01-11 16:04:21
Φωτογραφία για Βάψιμο επίπλων - Τεχνικές Παλαίωσης σε Κόκκινο χρώμα
Δημιουργείστε έπιπλα παλαιωμένης όψης 

σε Κόκκινες  αποχρώσεις Το κόκκινο χρώμα και κυρίως οι σκούρες αποχρώσεις του είναι μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή για χρήση σε τεχνικές παλαίωσης επίπλων με πολύ ξεχωριστό  και καλαίσθητο αποτέλεσμα. 

Τα κάθε μορφής αντικέ έπιπλα - τεχνητά παλαιωμένης όψης σε κόκκινη απόχρωση και ειδικά τα μεγάλης επιφάνειας - όγκου μπορούν πραγματικά να γίνουν ο "πρωταγωνιστής" στην διαμόρφωση ενός χώρου και να αποτελέσουν το κεντρικό σημείο - αντικείμενο στη διακόσμησή του. 

Από τις αποχρώσεις που προσφέρουν πολύ ιδιαίτερη όψη σε έπιπλα παλαιωμένης όψης επεξεργασμένα τόσο με έντονες όσο και πιο διακριτικές τεχνητές παλαίωσης και με πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα ειδικά σε έπιπλα μεγάλου όγκου πχ ντουλάπες, μεγάλες συρταριέρες και μπουφέδες κλπ. 

ΟΔΗΓΟΣ για Τεχνικές Παλαίωσης 

Αν και όχι συνηθισμένη απόχρωση για βάψιμο επίπλων το κόκκινο είναι εύκολα προσαρμόσιμο και ταιριάζει το ίδιο πετυχημένα σε έπιπλα κλασσικής γραμμής ή αυθεντικά παλιά αλλά και πιο μοντέρνα κομμάτια. 


Δουλεύοντας τεχνικές παλαίωσης με χρώματα κιμωλίας η τελική απόχρωση του χρώματος που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να σκουρύνει αρκετάαν στο τελικό στάδιο χρησιμοποιηθεί σκούρο και όχι διαφανές ή λευκό κερί. Το σκούρο κερί είναι ιδανικό και για να τονίσετε ακόμη περισσότερο σημεία ενός επίπλου με ιδιαίτερο σχεδιασμό, σκαλίσματα, καμπύλες γωνίες κλπ. 

 

Η διαφορά ανάμεσα στην όψη ενός ξύλινου επίπλου σε φυσικό χρώμα σε σχέση με την εμφάνιση που αποκτά αν βαφτεί/παλαιωθεί σε κόκκινη απόχρωση είναι πολύ εντυπωσιακή και ένα κόκκινο έπιπλο μπορεί πραγματικά να αποτελέσει το κεντρικό διακοσμητικό κομμάτι ενός χώρου, είτε πρόκειται για αυθεντικά παλιό είτε για καινούργιο έπιπλο. 

Οι αποχρώσεις του κόκκινου είναι από τις κατ΄εξοχήν κατάλληλες για ζωγραφική πάνω σε έπιπλα όπως και για βάψιμο - παλαίωση επίπλων σε ethnic ύφος. 

Η χρήση του κόκκινου σαν τελική - βασική απόχρωση κατά την επεξεργασία - παλαίωση επίπλων με την τεχνικής πατίνας δίνει επίσης πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ειδικά αν σαν δευτερεύοντα χρώματα που θα διακρίνονται ανά σημεία κάτω από κόκκινο χρησιμοποιηθούν πράσινες ή μπλε αποχρώσεις. 

Το απόλυτο "δέσιμο", γενικά,  του κόκκινου σαν χρωματισμός με μαύρο και λευκό μπορεί να προσφέρει και στο βάψιμο - παλαίωση επίπλων πολύ ιδιαίτερη αισθητική, σε όποιο τύπο επίπλου και αν το χρησιμοποιήσετε και ειδικά σε έπιπλα που διαθέτουν σημεία με σκαλίσματα και ιδιαίτερα σχέδια. 

Οι αποχρώσεις του κόκκινου αποδίδουν εξίσου εντυπωσιακά και εάν χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με άλλα χρώματα πάνω στο ίδιο έπιπλο, τόσο σε κλασσικές όσο και σε πιο μοντέρνας αισθητικής παλαιώσεις. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ