2021-01-15 16:02:05
Φωτογραφία για Γερμανία: «Ως το τέλος του έτους θα έχουμε λέει ελέγξει την πανδημία» λέει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ
Περισσότερο επιβαρυμένες από ποτέ είναι αυτή τη στιγμή οι ΜΕΘ στη Γερμανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου, Λόταρ Βίλερ«Έως το τέλος του έτους θα έχουμε θέσει υπό έλεγχο την πανδημία», δήλωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, απευθύνοντας ωστόσο δραματική έκκληση για τήρηση των κανόνων περιορισμού των επαφών και προϊδεάζοντας για επιπλέον μέτρα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να μειωθούν τα κρούσματα και, για να γίνει αυτό, πρέπει να περιορίσουμε περισσότερο τις επαφές μας», δήλωσε ο κ. Βίλερ, τονίζοντας ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Γερμανίας είναι αυτή τη στιγμή περισσότερο επιβαρημένες από ποτέ.

Με 25.164 νέα κρούσματα και 1.244 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, ο δείκτης που αποτυπώνει τις νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους έχει φθάσει στο 151,2, ενώ ο στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστεί κάτω από το 50
. «Οι αριθμοί είναι υπερβολικά υψηλοί. Οι ισχύοντες περιορισμοί προφανώς δεν επαρκούν - για μένα αυτό δεν είναι πλήρες lockdown, υπάρχουν συνεχώς πάρα πολλές εξαιρέσεις (…) Είναι γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν έχουμε το αποτέλεσμα που είχαμε κατά την πρώτη φάση. Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται με συνέπεια και αυτό δεν συμβαίνει πάντα», προειδοποίησε ο Λόταρ Βίλερ και, απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε χαρακτηριστικά: «Παρακαλώ όσο είναι δυνατόν μείνετε στο σπίτι και να συναντιέστε μόνο με τα ίδια άτομα», για να προσθέσει ότι «δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε ότι τα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα, όταν εξακολουθούμε να πηγαίνουμε στο γραφείο και να συναντιόμαστε με περισσότερα άτομα, δεν μπορούμε να λέμε ότι η ομπρέλα δεν μας προστατεύει, αν δεν την χρησιμοποιούμε».

Η εργασία από το σπίτι προστατεύει την υγεία όλων, συνέχισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου που έχει την επιστημονική ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας και ζήτησε ακόμη περισσότερη τηλεργασία.

Ο κ. Βίλερ κάλεσε ακόμη τους πολίτες να μην ταξιδεύουν, εάν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς, όπως εξήγησε, έτσι μεταφέρονται οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού στη Γερμανία. «Δεν είμαστε νησί, είμαστε στο κέντρο της Ευρώπης», τόνισε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ