2021-01-16 07:39:29
Φωτογραφία για «Να απομακρυνθούν τα ακινητοποιημένα βαγόνια στη Λάρισα».
Συνάντηση εργασίας με στελέχη της κεντρικής διοίκησης του ΟΣΕ στην Αθήνα, είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, εκ μέρους του ΟΣΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κλέαρχος Σπυρίδων Πατέρας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Αθαν. Κοτταράς και η αρχιμηχανικός Γραμμών του ΟΣΕ κα. Θάλεια Καλαμπόκη.

Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν την πόλη της Λάρισας και τις εταιρείες του ομίλου ΟΣΕ.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την δρομολόγηση του έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω ΕΣΠΑ, για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται από την πόλη. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του έργου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της άμεσης απομάκρυνσης των ακινητοποιημένων βαγονιών στην περιοχή ελιγμών του ΟΣΕ, στην συνοικία της Νέας Πολιτείας, όπου ως γνωστόν έχουν συμβεί δυστυχήματα και σοβαρά ατυχήματα, με τα στελέχη του ΟΣΕ να ανταποκριθεί θετικά.


Οι επαφές μεταξύ Δήμου και ομίλου ΟΣΕ θα συνεχιστούν, ενώ σχετικά σύντομα αναμένεται νέα συνάντηση με στελέχη της ΓΑΙΟΣΕ για το θέμα της διαχείρισης των ακινήτων της εταιρείας στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Λάρισας.

Τα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία της πόλης η διέλευση των γραμμών και η μεταφορά του Σταθμού Διαλογής σε ιδιόκτητη έκταση του ΟΣΕ στο Κουλούρι, τέθηκαν στην συνάντηση και συμφωνήθηκε να αποτελέσουν αντικείμενο νέων συζητήσεων.

ΠΗΓΗ: larissapress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ