2021-01-17 11:52:34
Φωτογραφία για Marc Lore: Ο άνθρωπος της Walmart, παραιτείται για να χτίσει την πόλη του μέλλοντος
 

 

Έφερε την επανάσταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο του αμερικανικού κολοσσού Walmart και τώρα αποφάσισε να αποχωρήσει για να δώσει σάρκα και οστά σε ένα προσωπικό του όραμα. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαρκ Λόουρ, πρόεδρος και CEO της eCommerce US, θα φύγει από την Walmart στα τέλη Ιανουαρίου.

Στόχος του, να αφιερώσει τις υπόλοιπες δεκαετίες της ζωής του για τη δημιουργία μιας πόλης, ένα project που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βασίζεται σε μια «διαφορετική εκδοχή του καπιταλισμού».

«Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο κοινωνίας που εξετάζουμε», ανέφερε ο ίδιος.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο της Walmart σημείωσε εκρηκτική άνοδο υπό την ηγεσία του Λόουρ. Η αύξηση των ετήσιων πωλήσεων μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου ανήλθε στο 50% το 2018, ενώ προσφάτως κατέγραψε ετήσια αύξηση 97% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 2020. Η Walmart ανακοίνωσε δωρεάν αποστολή σε μια ημέρα για να ανταγωνιστεί την ταχύτητα διανομής της Amazon.


Σε ό,τι αφορά το έργο με τη διαφορετική πόλη που ετοιμάζει, ο Λόουρ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το Business Insider, ανέφερε πάντως ότι σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, να δώσει συμβουλές σε νέες startups και να υπηρετήσει σε συμβούλια κρατικών εταιρειών. Επίσης σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο και να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό σόου.

Η Walmart δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

Ο Λόουρ ίδρυσε την ανταγωνίστρια της Amazon, Jet.com, την οποία εν συνεχεία πούλησε στην Walmart έναντι 3 δισ. δολαρίων μέσω μιας συμφωνίας σε ρευστό συν μετοχές. Είχε δεσμευτεί να παραμείνει στην Walmart για μια πενταετία μετά την εξαγορά που έγινε το 2016. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ