2021-01-20 18:00:01
Φωτογραφία για Κολομβία: Χάος από τους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ - Απειλούν περιβάλλον και ανθρώπους

Ο "βασιλιάς της κοκαΐνης", Πάμπλο Εσκομπάρ μπορεί να σκοτώθηκε το 1993, ωστόσο η "παρουσία" του συνεχίζει να είναι αισθητή σε όλη την Κολομβία, μερικές φορές, όπως τώρα, με απροσδόκητους τρόπους.

Οι ιπποπόταμοι που μετέφερε στην Κολομβία ως μέρος του ιδιωτικού ζωολογικού κήπου του στο ράντσο του, Hacienda Napoles, έχουν εκτραφεί τόσο επιτυχώς που υπάρχει σοβαρή ανησυχία για τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις και την ανθρώπινη ασφάλεια, σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών πανεπιστημίων του Μεξικού και της Κολομβίας.

Τα θηλαστικά εξαπλώθηκαν από το αρχικό τους σπίτι, περίπου 160 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Μεντεγίν και διασκορπίστηκαν γύρω από τη λεκάνη απορροής του ποταμού Μαγκνταλένα καθώς ο πληθυσμός τους συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά.

Οι συγγραφείς της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην έκδοση Ιανουαρίου του περιοδικού Biological Conservation, προτείνουν τη σφαγή των ιπποπόταμων για την πρόληψη μακροπρόθεσμων αρνητικών επιπτώσεων, αλλά άλλοι επιστήμονες ζητούν ένα πρόγραμμα ευνουχισμού για τον έλεγχο του πληθυσμού τους, αναφέροντας ανησυχίες για την ευημερία των ζώων.





Περισσότερα: news247

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ