2021-01-21 15:36:45
Φωτογραφία για ΕΦΚΑ: Πώς γίνεται η αίτηση για το επίδομα ασθενείας μέσω του gov.grΣε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ ,"Χορήγηση Επιδόματος Ασθενείας". Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσία αυτής δίνεται δυνατότητα τόσο στον ασφαλισμένο για υποβολή Ηλεκτρονικής αίτησης όσο και στον εργοδότη για χορήγηση Βεβαίωσης Εργοδότη.

Για να εισέλθει ο ασφαλισμένος χρήστης στο υποσύστημα ασφαλισμένων της «Πλατφόρμας Χορήγησης Επιδόματος Ασθενείας» θα πρέπει:

-να μεταβεί στον σύνδεσμο https://apps.ika.gr/clbenefit-employee/ Ανακατευθύνεται αυτόματα στην ιστοσελίδα του gov.gr για να προχωρήσει σε πιστοποίηση μέσω του λογαριασμού TAXISnet που διαθέτει, προκειμένου να μπορέσει να υποβάλλει αίτηση χορήγησης επιδόματος ασθενείας.

Στη συνέχεια, συμπληρώνει τους προσωπικούς του κωδικούς TaxisNet για να γίνει η πιστοποίηση και επιλέγει «Σύνδεση».Ακολούθως θα πρέπει να επιλέξει Συνέχεια και Αποστολή, ώστε να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική ταυτοποίησή των στοιχείων που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που διαχειρίζεται η Α.Α.∆.ΕΣτο σημείο αυτό, στο παράθυρο που εμφανίζεται στη οθόνη, το ΑΦΜ έρχεται προσυμπληρωμένο, συμπληρώνει το ΑΜΚΑ και επιλέγει «Είσοδος»Η είσοδος στην υπηρεσία έχει ολοκληρωθεί.

Στοιχεία Ασφαλισμένου

Με την επιτυχή είσοδο εμφανίζονται τα στοιχεία του ασφαλισμένου όπως αντλούνται από την βάση του e-ΕΦΚΑ. Έχει την δυνατότητα να καταχωρήσει και τα επεξεργαστεί τα επιπλέον πεδία που είναι απαραίτητα για την υποβολή της αίτησης επιδόματος ασθένειας:

i. Οικογενειακή Κατάσταση

ii. Αριθμό προστατευόμενων μελών για τα οποία αιτείται επίδομα

iii. τ. Φορέα Ασφάλισης, επιλογή από διαθέσιμη λίστα

iv. Email

v. Κινητό ή Σταθερό τηλέφωνο

vi. Τράπεζα, επιλογή από διαθέσιμη λίστα vii. IBAN και επαλήθευση IBANΠροσοχή! Προς το παρόν, η ηλεκτρονική υπηρεσία του επιδόματος ασθενείας είναι διαθέσιμη μόνο για τους ασφαλισμένους που υπάγονται στο τ. Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων –Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Αφού συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά πεδία, για να μπορέσει να συνεχίσει, θα πρέπει να επιβεβαιώσει πως όλα τα στοιχεία είναι αληθή.Λίστα αιτήσεων επιδόματος ασθενείας

Στο σημείο αυτό εμφανίζονται όλες ηλεκτρονικές αιτήσεις επιδόματος ασθενείας που έχει υποβάλλει ο ασφαλισμένος.

Για κάθε αίτηση εμφανίζονται τα στοιχεία:

-Η κατάστασης της

-Ο κωδικός αίτησης

-Ημερομηνία Υποβολής της αίτησης

-Το ΑΦΜ του εργοδότη

-Η Επωνυμία του εργοδότη

-Ο κωδικός της γνωμάτευσης

-Η ημερομηνία της γνωμάτευσης (εφόσον υπάρχει)

-Οι Χορηγηθείσες ημ. Άδειας

-Οι Εγκεκριμένες ημ. επιδόματος

(ΠΕ 21/1/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ