2021-01-26 22:40:15
Φωτογραφία για Δημόσιο: Κέρδισε αποζημίωση 70 εκατ. από τη σύγκρουση του «Καλλιστώ» με εμπορικό πλοίο
Η υπόθεση αφορά τη σύγκρουση στις 27 Οκτωβρίου του 2020 του ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ του ΠΝ με το υπό σημαία Πορτογαλίας εμπορικό φορτηγό πλοίο (C/V) MAERSK LAUNCESTON Τη συντηρητική κατάσχεσή του MAERSK LAUNCESTON μέχρι του ποσού των 70 εκατ. ευρώ, ή την κατάβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων – Τμήματος Ναυτικών Διαφορών), έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Ελληνικού Δημοσίου και διέταξε τη συντηρητική κατάσχεσή του του υπό σημαίας Πορτογαλίας εμπορικό φορτηγό πλοίο (C/V) MAERSK LAUNCESTON, που ανήκει στην αλλοδαπή εταιρία KG Vierte OCEANIA Schiffahrtsgesellschaft mbH & Co., μέχρι του ποσού των 70 εκατ. ευρώ, με τη δυνατότητα αντικατάστασης της κατάσχεσης με ισόποση εγγυητική επιστολή αξιόχρεης τράπεζας στην Ελλάδα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά τη σύγκρουση στις 27 Οκτωβρίου του 2020 του ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ του ΠΝ με το υπό σημαία Πορτογαλίας εμπορικό φορτηγό πλοίο (C/V) MAERSK LAUNCESTON. Από τη σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο ναρκοθηρευτικό πλοίο καθώς η πρύμνη του πολεμικού πλοίου κόπηκε και δίπλωσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ