2021-01-28 14:15:22
Φωτογραφία για Σενεγάλη: Περίπου 750 πελεκάνοι βρέθηκαν νεκροί σε καταφύγιο πουλιών
Περίπου 750 πελεκάνοι βρέθηκαν νεκροί σε ένα καταφύγιο πουλιών που έχει ενταχθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, στη βόρεια Σενεγάλη, όπου βρίσκουν καταφύγιο εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, έγινε γνωστό από τον διευθυντή των πάρκων της χώρας.

Δασοφύλακες βρήκαν τους πελεκάνους στις 23 Ιανουαρίου, στο καταφύγιο πουλιών Ντζούτζ, κοντά στα σύνορα με τη Μαυριτανία, όπου κάνουν στάση τα πουλιά, τα οποία διασχίζουν την έρημο Σαχάρα προς τη Δυτική Αφρική κάθε χρόνο.

Σε ένα βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί, το οποίο δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ, διακρίνονται εκατοντάδες κουφάρια πελεκάνων σε μια παραλία.

«Συλλέξαμε μερικά δείγματα για να τα μελετήσουμε και ελπίζουμε ότι στο κοντινό μέλλον θα μάθουμε τι προκάλεσε τον θάνατο των πελεκάνων», είπε, σε μια συνέντευξη, ο Μπόκαρ Τίαμ, ο διευθυντής των πάρκων της Σενεγάλης.

Το καταφύγιο αποτελεί πέρασμα για περίπου 350 είδη πουλιών, ωστόσο μονάχα πελεκάνοι βρέθηκαν νεκροί, συμπλήρωσε.

Οι αρχές έκλεισαν το πάρκο και διέταξαν την καύση των νεκρών πουλιών για προληπτικούς λόγους.

Αυτόν τον μήνα, η Σενεγάλη ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κρούσματα της γρίπης των πτηνών H5N1 σε ορνιθοτροφείο στην περιοχή Τίες, με αποτέλεσμα να θανατώσει περίπου 100.000 κοτόπουλα. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ