2021-01-28 22:17:17
Φωτογραφία για Little Black Shack: Η παραμυθένια καλύβα δίπλα στην θάλασσα
Little Black Shack

Ένα υπέροχο οικολογικό καταφύγιο

δίπλα στην θάλασσα

HOME TOUR σε ξύλινο οικολογικό κατάλυμα δίπλα στην θάλασσα. 

40 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνει της Αυστραλίας και μία μόλις ώρα μακριά από τo κοσμικό Palm Beach, στην παρθένα δυτική ακτή του Pittwater και ένα υπέροχο φυσικό τοπίο μια ...ψαροκαλύβα δίπλα στη θάλασσα έχει μετατραπεί σε οικολογικό κατάλυμμα.

Το αρχικό κτίσμα κατασκευασμένο από ξύλο και ψαμμίτη της περιοχής (ιζηματογενές πέτρωμα που αποτελείται από κόκκους άμμου) χρονολογείται από το 1930, όταν αποτελούσε καταφύγιο των ψαράδων της περιοχής. 

Το 2013 η ιδιωτική έκταση που περιλαμβάνει και το κτίσμα μεταπωλήθηκε στους σημερινούς της ιδιοκτήτες, που την έχουν πλέον μετατρέψει σε ενοικιαζόμενο οικολογικό κατάλυμμα, μετά φυσικά την ανακαίνιση - συντήρησή της. 



Εκτός της πραγματικά μαγικής τοποθεσίας και την διαβίωση πραγματικά δίπλα στην θάλασσα, πρόκειται για ένα κτίσμα εξ΄ολοκλήρου κατασκευασμένο από φυσικά υλικά αφού και κατά τις εργασίες συντήρησης, τόσο εξωτερικά όσο και στην εσωτερική διαμόρφωση, έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά μεταχειρισμένα, ανακυκλώσιμα και χειροποίητα αντικείμενα. 

Από παλιά ξύλα που δεν ήταν πλέον αξιοποιήσιμα στον σκελετό της καλύβας έχουν δημιουργηθεί έπιπλα για τον εσωτερικό της εξοπλισμό, ενώ ακόμη και τα λευκά είδη είναι κατασκευασμένα από φυσικά - οικολογικά υλικά. 



Όπως επισημαίνεται αναλυτικά στο site του καταλύμματος, προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επισκεπτών, η διαμονή στο Little Black Shack διαφέρει ουσιαστικά από αυτή σε ένα συμβατικό κατάλυμμα, δεδομένου ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν δρόμοι και καταστήματα και πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα καταφύγιο προορισμένο για όσους αγαπούν την ησυχία και την απόλαυση της ζωής μέσα στη φύση. 

Στα οικολογικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, εκτός των φυσικών υλικών κατασκευής και της αντίστοιχης εσωτερικής διαμόρφωσης, το γεγονός ότι εκτός του εμφιαλωμένου πόσιμου νερού οι υπόλοιπες ανάγκες ύδρευσης εξυπηρετούνται από το σύστημα αφαλάτωσης νερού που διαθέτει, γι΄αυτό και απαιτείται ορθή και οικονομική διαχείρισή του, ενώ ο πολύ μεγάλος περιβάλλον χώρος εκτός του κήπου με βρώσιμα προϊόντα ποτίζεται από σύστημα επεξεργασίας - διαχείρισης λυμμάτων.  

Η οπτική επαφή της θάλασσας και της γενικής θέας του σπιτιού από όλους τους εσωτερικούς χώρους είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της εσωτερικής διαμόρφωσης η οποία διακοσμητικά κινείται σε εντελώς ...θαλασσινή ατμόσφαιρα, με το ξύλο, την πέτρα και το μπλε να αποτελούν τα βασικά του χαρακτηριστικά. 



Τα εξ΄ολοκλήρου μεταχειρισμένα, ανακυκλωμένα ή χειροποίητα έπιπλα σε συνδυασμό με εξίσου φυσικών υλικών αντικείμενα που σχεδόν στο σύνολό τους έχουν συλλεχθεί από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και έχουν συναισθηματική πρωτίστως αξία, ενώ το παλιό πέτρινο τζάκι, οι πέτρινες χτιστές κατασκευές στο υπνοδωμάτιο και η εξαιρετικής αισθητικής διαμόρφωση σε κουζίνα - μπάνιο βγαλμένη από ...άλλες εποχές ανήκουν επίσης στα ιδιαίτερα και πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία του σπιτιού. 

Ξύλο, ψαμμίτης και στοιχεία από ψάθα - σκοινί έχουν εξ΄ολοκλήρου χρησιμοποιηθεί και στην διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων όπου κυριαρχεί τόσο ο σκεπαστός χώρος καθιστικού - τραπεζαρίας όσο και οι ανοιχτοί χώροι που προσφέρου απρόσκοπτη θέα στην θάλασσα. 

Πρόκειται σίγουρα για ένα μικρό ...παραμυθόσπιτο που η ατμόσφαιρα και τα χρώματά του διαφοροποιούνται ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την εποχή, όπως ακριβώς συμβαίνει στην ίδια την φύση, η δε διαμονή σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορεί παρά να ταυτίζεται με την πραγματική ξεκούραση σε ένα μέρος που κανείς νοιώθει ...πολύ μακριά από τα πάντα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

thelittleblackshack.com.au

instagram.com/thelittleblackshack
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ