2021-01-28 22:34:20
Φωτογραφία για Βρέθηκε χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στο Ιράκ χρησιμοποιώντας αμερικάνικες κατασκοπευτικές ταινίες της περιοχής που καταγράφηκε τη δεκαετία του 1960! Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η Qalatga Darband –μεταφράστηκε «κάστρο του ορεινού περάσματος» - βρίσκεται στη διαδρομή που πήρε ο Μέγας Αλέξανδρος για να επιτεθεί στον Δαρείο Γ΄ το 331 π.Χ. Η «χαμένη πόλη» του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ένα μαγικό μέρος όπου οι άνθρωποι έπιναν κρασί και γυμνοί φιλόσοφοι έδωσαν σοφία, ισχυρίζονται οι αρχαίοι λογαριασμοί. Τώρα, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου πολεμιστή, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η πόλη μπορεί τελικά να ανακαλυφθεί στο Ιράκ. Οι ειδικοί παρατήρησαν για πρώτη φορά αρχαία ερείπια στον ιρακινό οικισμό, γνωστό ως Qalatga Darband, αφού εξέτασαν αποχαρακτηρισμένα αμερικανικά κατασκοπευτικά πλάνα από τη δεκαετία του 1960. Οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν το 1996, αλλά, λόγω πολιτικής αστάθειας, οι αρχαιολόγοι δεν μπόρεσαν να εξερευνήσουν τον ιστότοπο σωστά για χρόνια
. Τώρα, χρησιμοποιώντας πιο πρόσφατα πλάνα drone και επιτόπια εργασία, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι υπήρχε μια πόλη κατά τον πρώτο και δεύτερο αιώνα π.Χ., η οποία είχε ισχυρές ελληνικές και ρωμαϊκές επιρροές. Πιστεύουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος το ίδρυσε το 331 π.Χ. και αργότερα εγκαταστάθηκε στην πόλη με 3.000 βετεράνους των εκστρατειών του. Αήττητος στη μάχη, ο Αλέξανδρος είχε χαράξει μια τεράστια αυτοκρατορία που εκτείνεται από τη Μακεδονία, την Ελλάδα στην Ευρώπη, την Περσία, την Αίγυπτο και ακόμη και τμήματα της βόρειας Ινδίας μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 32 ετών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το Qalatga Darband - το οποίο μεταφράζεται κατά προσέγγιση από τα κουρδικά ως «κάστρο του ορεινού περάσματος» - βρίσκεται στη διαδρομή που πήρε ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας για να επιτεθεί στον Δαρείο Γ΄ της Περσίας το 331 π.Χ. Η πόλη μπορεί να χρησίμευσε ως σημαντικό σημείο συνάντησης μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Είναι 6 μίλια (10 χλμ.) Νοτιοανατολικά της Ρανίας στην επαρχία Sulaimaniya στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Ερευνητές στο Βρετανικό Μουσείο εξερεύνησαν αρχικά τον ιστότοπο χρησιμοποιώντας κατασκοπευτικά πλάνα της περιοχής από τη δεκαετία του 1960.

Δεν ήταν δυνατή η αρχαιολογική ανασκαφή όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν έλεγχε το Ιράκ. Αλλά πιο πρόσφατα, η βελτιωμένη ασφάλεια επέτρεψε στο Βρετανικό Μουσείο να εξερευνήσει τον χώρο ως τρόπο εκπαίδευσης των Ιρακινών για τη διάσωση περιοχών που υπέστησαν ζημιές από το Ισλαμικό Κράτος. Εκτός από τις επιτόπιες εργασίες, το Μουσείο μπόρεσε επίσης να συλλάβει τα δικά του κηφήνα από την περιοχή. «Πήραμε κάλυψη όλου του ιστότοπου χρησιμοποιώντας το drone την άνοιξη - η ανάλυση των σημείων καλλιέργειας δεν έχει γίνει καθόλου στην αρχαιολογία της Μεσοποταμίας», δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος John MacGinnis στους The Times. «Είναι πρώτες μέρες, αλλά πιστεύουμε ότι θα ήταν μια πολυσύχναστη πόλη σε δρόμο από το Ιράκ προς το Ιράν. «Μπορείτε να φανταστείτε ανθρώπους που προμηθεύουν κρασί σε στρατιώτες που περνούν», είπε. «Όπου υπάρχουν τοίχοι υπόγεια, το σιτάρι και το κριθάρι δεν αναπτύσσονται τόσο καλά, οπότε υπάρχουν διαφορές χρώματος στην ανάπτυξη των καλλιεργειών».

anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ