2021-01-29 00:24:53
Φωτογραφία για Η πιο τσιγκούνα εκατομμυριούχος του κόσμου τρώει γατοτροφή
Η 50χρονη Αμερικανίδα ζάμπλουτη έχει κυκλοφορήσει και σχετικό χρηστικό βιβλίο με τίτλο «Η φτώχεια είναι χάλια» και επεξηγηματικό υπότιτλο «Πώς να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος»

Το Όσκαρ για την πιο σπαγκοραμμένη αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχο ανήκει στην 50χρονη Αμερικανίδα Έιμι Ελίζαμπεθ -και μάλλον θα μείνει δια βίου δικό της.

Παρόλο ότι η περιουσία της ανέρχεται σε περίπου 6 εκατ. δολάρια, η ίδια μετρά και το τελευταίο σεντ, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αδικαιολόγητο έξοδο. Πολύ συχνά, μάλιστα, προτιμά να τρώει γατοτροφή -και όχι από την ακριβή. Δεν αγοράζει κάτι καινούργιο ακόμη και αν την απειλούν με όπλο, ενώ επιμένει να χρησιμοποιεί τα πάντα ακόμη και πέρα από το όριο της αντοχής τους.

Για παράδειγμα, δεν θα αποφασίσει να πετάξει στα απορρίμματα ένα σφουγγαράκι κουζίνας παρά μόνο αφού αυτό έχει γίνει κυριολεκτικά φυτίλια. Η Έιμι Ελίζαμπεθ πιστεύει ότι κατέχει όλα τα μυστικά της συσσώρευσης κεφαλαίου, εξού και έχει συγγράψει σχετικό εγχειρίδιο, με τον εύγλωττο τίτλο «Poverty Sucks» (δηλαδή «Η φτώχεια είναι χάλια») και τον επεξηγηματικό υπότιτλο «Πώς να γίνεις αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος».


Η Έιμι Ελίζαμπεθ εξηγεί ότι για τη διαβίωσή της στο Λας Βέγκας όπου κατοικεί μόνιμα, επιτρέπει στον εαυτό της να δαπανά 1.000 δολάρια το μήνα. Προκειμένου να μην υπερβαίνει ποτέ το προϋπολογισθέν ποσόν, η ίδια προβαίνει σε κάθε είδους περικοπές. Φερ' ειπείν, δεν ανάβει ποτέ θερμοσίφωνο για περισσότερο από 22 λεπτά της ώρας, εφόσον αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να ζεσταθεί το νερό με το οποίο θα πάρει το λουτρό της.

Η Έιμι υπήρξε νυμφευμένη με κάποιον, ο οποίος παραμένει στη ζωή της υπό μίαν ασυνήθιστη ιδιότητα: του καθαριστή της οικίας όπου διαμένει η πρώην σύζυγός του, ένα σπίτι το οποίο προηγουμένως ανήκε στον ίδιον αλλά το παραχώρησε στην Έιμι ύστερα από το διαζύγιό τους. Επειδή όμως ήταν, πιθανότατα, συναισθηματικά δεμένος με το ακίνητο, προσφέρθηκε να το καθαρίζει δωρεάν ώστε να μην αποκοπεί από αυτό. Και, εννοείται, ότι η Έιμι το δέχτηκε -εφόσον θα εξοικονομούσε χρήματα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκαλούν οι επιλογές της, όπως η αντικατάσταση της πρωτεΐνης από το κοτόπουλο ή το ψάρι με συσκευασίες τροφών για ζωάκια συντροφιάς, η Έιμι λέει ότι δεν την απασχολεί η άποψη των άλλων και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ότι κάνει οικονομία. Με άλλα λόγια, δεν δίνει -κυριολεκτικά- δεκάρα. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ