2021-01-29 13:43:21
Φωτογραφία για Κιμούλης Gate: Έρχεται ντόμινο αποκαλύψεων στον θεατρικό χώρο
Ανοίγουν πλέον στόματα που έμεναν ερμητικά κλειστά - Tσουνάμι αποκαλύψεων που αφορά πασίγνωστους πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες Ήταν να μην ανοίξουν τα πρώτα στόματα και ο ασκός του Αιόλου αρχικά για τον Γιώργο Κιμούλη, που μέρα με την ημέρα ακούει και άλλους ηθοποιούς που συνεργάστηκαν μαζί του, να τον βγάζουν στην σέντρα.

Στόματα που έμεναν για χρόνια ερμητικά κλειστά, ετοιμάζονται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες αποκαλύπτοντας την περίπτωση πολύ γνωστού πρωταγωνιστή, ο οποίος υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα.

Τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες ηθοποιοί φέρονται έτοιμες να καταθέσουν την δική τους τραυματική εμπειρία για έναν συνάδελφό τους, υπεράνω πάσης υποψίας.

Έναν άνθρωπο που τις παρενόχλησε με χυδαίο τρόπο, αφήνοντάς τες να αναρωτιούνται γιατί το έκανε, ειδικά από την στιγμή που μόνο ανάγκη δεν το είχε.

Την ίδια στιγμή ο θεατρικός «χώρος» βράζει αφού μετά τον Γιώργο Κιμούλη ακούγονται πλέον πάρα πολλά για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και εργασιακής βίας.


Δυο τουλάχιστον ονόματα ένας ηθοποιός-σκηνοθέτης και ένας σκηνοθέτης που έχουν στήσει κορυφαίες παραστάσεις σε ιδιωτικά και κρατικά θέατρα, συζητιούνται πολύ έντονα τα τελευταία 24ωρα.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που λένε ότι αν υπάρξουν επώνυμες καταγγελίες, θα γίνει σεισμός από τα όσα θα δημοσιοποιηθούν.

Μένει να φανεί αν ηθοποιοί που συνεργάστηκαν μαζί τους και βίωσαν τραυματικές εμπειρίες θα πάρουν την απόφαση να μιλήσουν, έστω και μετά από χρόνια για τα όσα πέρασαν.

Πάντως κατά γενική ομολογία ο χώρος του θεάτρου βράζει τα τελευταία 24ωρα και όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Κιμούλης θα είναι μόνο η αρχή.

Σε ότι τον αφορά πάντως χθες υπήρξε άλλη μια παρέμβαση από ηθοποιό που έπαιξε μαζί του και δεν ξέχασε ούτε αυτή την συγκεκριμένη εμπειρία πάνω στο θεατρικό σανίδι.

H Mπέτυ Νικολέση

Πρόκειται για την Μπέτυ Νικολέση που ήταν μέλος στον θίασο του Κιμούλη όταν ανέβασε τον «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» η οποία αποκάλυψε ότι ενώ όλα πήγαν τέλεια στις πρόβες, το δράμα γι’ αυτήν και άλλους συναδέλφους της άρχισε με την πρώτη παράσταση.

Ο ψυχολογικός βιασμός και η ισοπεδωτική συμπεριφορά

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη, ο Κιμούλης χωρίς να ενημερώσει κανέναν άλλον ξεκίνησε να αυτοσχεδιάζει «πετώντας» ουσιαστικά έξω τους υπόλοιπους ηθοποιούς που πατούσαν στο κείμενο που είχαν προβάρει.

«Έκανε εκφράσεις στον κόσμο όταν έχανες τα λόγια σου γιατί δεν ήξερες τι να απαντήσεις στο κείμενο που πηγαινοερχόταν και να δείχνεις στον κόσμο ότι είσαι ηλίθιος. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται κακοποίηση, αλλά σίγουρα λέγεται έλλειψη σκηνικού ήθους» τόνισε η ηθοποιός για την ψυχολογική πίεση που ένιωθε η ίδια αλλά και οι συνάδελφοί της με αυτή τη συμπεριφορά του καταξιωμένου ηθοποιού.

«Δεν γινόταν μόνο σε έναν και δεν έγινε μια φορά. Γινόταν σε κάθε παράσταση. Στη δική μας παράσταση δεν συνέβη κανένα περιστατικό σωματικής βίας. Λεκτικής, βεβαίως. Εγώ πήγα στο καμαρίνι του και του είπα ευγενικά ότι δεν μπορώ έτσι, δεν μπορώ να λειτουργήσω, τα χάνω, παθαίνω πανικό. Δεν εισακούστηκα. Ίσα-ίσα την επόμενη μέρα μου έκοψε την καλημέρα και σε εμένα και σε άλλους συναδέλφους. Και είχε βάλει άλλους συναδέλφους που είχαν κάνει μια αυλή γύρω του, να μη μας μιλάνε. Είχαν χωριστεί 30 άτομα σε δύο ομάδες, σε αυτούς που δεν τους μίλαγε κανείς και ήταν κατάπτυστοι και σε αυτούς που αποτελούσαν την αυλή του Γιώργου. Τη δουλειά μας πάμε να κάνουμε, δεν χρωστάμε σε κανέναν τέτοιου είδους ψυχολογικούς βιασμούς».

Μάνος Ψιστάκης

Το ίδιο σκληρός ήταν και ο σεναριογράφος Μάνος Ψιστάκης στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook για τον Γιώργο Κιμούλη γράφοντας μεταξύ άλλων: «Η πρώτη μου σεναριακή δουλειά. Κάποιοι είχαν καταλάβει πως έχω κι εγώ μια σχετική κλίση προς την κωμωδία και ενώ ήμουν νέος και άπειρος, στάθηκαν στο πλευρό μου και με πίστεψαν για να γίνει μια σχεδόν αξιοπρεπής δουλειά. Σκηνοθέτης, ο Στέλιος Ράλλης. Ομολογώ πως με εξέπληξε το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή, μου φερόταν σα να είμαι παιδί του! Παραγωγός, ο Φάνης Συναδινός. Φίλος, από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνεργασίας και πάντα εκεί όποτε τον χρειάστηκα! Πρωταγωνιστής; Ο Γιώργος Κιμούλης. Από την πρώτη κιόλας μας συνάντηση, μου ξεκαθάρισε πως αυτός ήταν ο απόλυτος άρχοντας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει πως για μένα αυτή η δουλειά θα αποτελούσε τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία που θα είχα στην καριέρα μου και πως αυτός, συνεργαζόμενος μαζί μου, μου έκανε ουσιαστικά ένα τεράστιο δώρο. «Σου πετάω ένα τάλιρο στο τραπέζι. Αν είσαι έξυπνος, θα το πάρεις».

Η συνέχεια αποδείχτηκε αξέχαστη στον νεαρό τότε σεναριογράφο που τα λέει έξω από τα δόντια: «Τα γυρίσματα, ξεκίνησαν και αφότου μου ξεκαθάρισε πως είμαι «παιδί ενός κατώτερου Θεού», σταμάτησε να μου μιλάει. Σε ένα κείμενο «μαθηματικά» γραμμένο, ώστε να εφαρμόζονται οι κανόνες και οι ρυθμοί της κωμωδίας, άλλαζε τις ατάκες, προσέθετε τις δικές του και έδινε επίτηδες μια από τις χειρότερες ερμηνείες του, σνομπάροντας παντελώς τη δουλειά μας. Προσέξτε τώρα αυτό: Υπήρχαν στιγμές που εξανθρωπιζόταν. Τότε, έβλεπα έναν άλλο Κιμούλη. Συνεργάσιμο, με ιδέες στο πλατό, χαμόγελο και με άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Ήταν βέβαια, πολύ αργά. Ήδη είχα σημαδευτεί ψυχικά, ήδη είχα αρχίσει να πηγαίνω στο γύρισμα με το σπρέι για το άσθμα που τότε μου ξεκίνησε!!!! Το μήνυμά μου προς τον ίδιο: Μπορούσες και τότε, μπορείς και τώρα να είσαι αυτός που πρέπει. Αυτός που αξίζει σε έναν πραγματικά μεγάλο ηθοποιό. Το μήνυμά μου σε όλους: Επειδή διαβάζω ότι «πρέπει να ξεκουμπιστεί από το θέατρο για να ησυχάσουμε», θα πω πως αυτό θα αποτελούσε μια τεράστια απώλεια για το Θέατρο!!! Ο Κιμούλης, παραμένει ο κορυφαίος ηθοποιός μας. Δυστυχώς, παραμένει και ένας άνθρωπος, με ανεξέλεγκτα κακή και ισοπεδωτική συμπεριφορά προς τους άλλους. Το κέρδος, αν μπορούσε να συμφιλιωθεί με όλους μας, θα ήταν τεράστιο για το θέατρο. Αν όμως συνεχίσει να πιστεύει πως ο Λώρενς Ολίβιε μπορεί μόνο να του πλένει τις κάλτσες και πως όλοι εμείς οι υπόλοιποι αποτελούμε απλά ενοχλητικές πετρούλες πάνω στον Πλανήτη Κιμούλη, τότε, και μόνο τότε, ίσως η απομάκρυνσή του από όλους μας, έφερνε ξανά ένα υγιές περιβάλλον στο χώρο μας».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ